Nederland achteraf vanuit de lucht.

Voor het eerst zat ik bij het raam in een vliegtuig. Achterin, dus mooi uitzicht op de vleugel. Maar vooral op waterig Zweden en later op Nederland. Vanuit de lucht probeerde ik me te oriënteren, maar hier bleek mijn schandelijk gebrek aan topografische kennis. Want ik zag ergens een voetbalstadion waarvan ik even dacht “Arena” maar dat kon helemaal niet want dat heeft een dak. Ik weet het nu nog niet. Misschien dat van Heerenveen, maar ik twijfel. Toen zag ik de Noordzee, maar dat bleek later het IJsselmeer te zijn. Want anders zou Engeland ineens dichterbij gekomen zijn. Er zat ook een rare hoek in de kustlijn die ik helemaal niet thuis kon brengen, maar dat was achteraf logisch omdat het de kust niet was. Ik kwam over prachtige wateren waarvan ik geen idee had welke het waren. Nu ik het nazoek weet ik met zekerheid dat het het Ketelmeer geweest is, want er lag een klein rond eiland in en een eiland in de vorm van Nederland, en dat klopt op de kaart. Ketelmeer, als je met het een uur geleden had gevraagd had ik niet geweten waar het lag. Het enige wat ik op dat moment met zekerheid herkende was de dijk Lelystad Enkhuizen. Toen dacht ik me te kunnen oriënteren. Maar nee hoor, want ik dacht dat ik de A28 zag want die loopt vlak langs het water. Maar achteraf is dat een water verder en heb ik naar de A6 zitten kijken. Hoe lager je komt hoe moeilijker het wordt. En als je boven land komt snap je al helemaal niks meer van die lappendeken onder je. Uiteindelijk landden we op Schiphol, dat staat vast. Gate D10.

Auteur: Mack

Mack is nu vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Het valt me op dat het steeds lastiger wordt om het met elkaar oneens te zijn. Zeker op facebook. Dan plaatst iemand iets en zet eronder: en zo is het! En soms is het juist helemaal niet zo! Maar als je dat zegt, dan kan je dat komen te staan op een afwaardering van het beeld dat iemand van je heeft. En dat moeten we bestrijden. Dus bent u het oneens met mij, zegt dat gerust, daar leer ik van!

8 gedachten over “Nederland achteraf vanuit de lucht.”

  1. Troost je. Mij overkwam hetzelfde toen ik van Eelde naar Maastricht vloog en ik ook kompleet verdwaalde in Nederland, waardoor ik het nog niet eens in de gaten had toen we ergens boven Limburg vlogen.

    Like

  2. Toen ik voor het laatst boven Nederland vloog, viel het me op dat het land, net als het menselijk lichaam, grotendeels uit water bestaat. Plassen, rivieren en sloten natuurlijk, maar ook heel veel drassig weideland.

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s