De buitendienst is binnen.

De jongens van de buitendienst hebben het momenteel rustig. Dus die eten in de pauze gezellig met ons mee.
Het onderwerp was muziek, en het sub-onderwerp was Frans Bauer.
Frans heeft nogal veel fans uit onverwachte hoek, en als één iemand toegeeft dat-ie Frans wel leuk vindt, volgen er voorzichtig meer. Zoniet, een collega in de buitendienst. Ik ken zijn muzieksmaak een beetje en dat varieert van Slipknot tot Ramstein en van the Doors tot the Beatles.
"Frans Bauer vind ik een grote mongool" zegt-ie ineens midden onder het eten.
De rest reageerde ietwat geïrriteerd en eentje voerde het argument aan dat-ie anders toch maar mooi veel platen verkocht in Nederland.
"Dat bewijst alleen maar dat er nog veel meer mongolen in Nederland rondlopen." was zijn antwoord en at onverstoorbaar verder.

Gezellig. Leuke pauze!

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

23 gedachten over “De buitendienst is binnen.”

 1. Prachtige repliek van collega. Ik vind Franske sympathiek overkomen, maar zijn muziek absoluut knudde… maakt mij dat een halve mongool of zoiets? 😉
  (overigens met respect voor de mensen die daadwerkelijk mongool zijn, haastte ze zich politiek correct te blijven)

  Like

 2. * plaatst het gebruik van het woord mongool in een hanteerbare context *
  Nou ja, hij heeft misschien wel een beetje gelijk. Mijn kinderen hebben van oma een cd van Frans B. gekregen. Ik moet me altijd inhouden om het ding niet zoek te laten raken of er voorzichtig wat krassen op te plaatsen.

  Like

 3. Uw collega heeft natuurlijk volkomen gelijk. Volgens mij heeft de heer Bauer onder zijn fans heel veel mensen die het syndroom van Down hebben, of die daar naar neigen. Dat is geen schande. Ze hebben alleen een bijzonder slechte muzieksmaak. Zie ook de Jostiband. Niet om aan te horen.
  “Ik kwam jou tegen / Jij was verlegen”, is trouwens het soort rijmelarij waar mijn mongloide buurmeisje van vroeger hard om gelachen zou hebben. Maar ja, zij lachte overal hard om.

  Like

 4. Die buitendienstman had zijn bewijsvoering moeten afsluiten met een “quod erat demonstrandum est”. Dan had hij de instemming meteen gekregen. Voor zulk vertoon gaan buitendienstmensen namelijk meteen door de knieen.

  Like

 5. @Zus: Volgens mij doet dhr Bauer wel eens optredens met de Jostiband. Maar kan ook Jan Smit zijn…of allebei.
  Ach..not my cup of tea die Bauer. Alhoewel die soap best geinig was

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.