De buitendienst is binnen.

De jongens van de buitendienst hebben het momenteel rustig. Dus die eten in de pauze gezellig met ons mee.
Het onderwerp was muziek, en het sub-onderwerp was Frans Bauer.
Frans heeft nogal veel fans uit onverwachte hoek, en als één iemand toegeeft dat-ie Frans wel leuk vindt, volgen er voorzichtig meer. Zoniet, een collega in de buitendienst. Ik ken zijn muzieksmaak een beetje en dat varieert van Slipknot tot Ramstein en van the Doors tot the Beatles.
"Frans Bauer vind ik een grote mongool" zegt-ie ineens midden onder het eten.
De rest reageerde ietwat geïrriteerd en eentje voerde het argument aan dat-ie anders toch maar mooi veel platen verkocht in Nederland.
"Dat bewijst alleen maar dat er nog veel meer mongolen in Nederland rondlopen." was zijn antwoord en at onverstoorbaar verder.

Gezellig. Leuke pauze!

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

23 gedachten over “De buitendienst is binnen.”

 1. Prachtige repliek van collega. Ik vind Franske sympathiek overkomen, maar zijn muziek absoluut knudde… maakt mij dat een halve mongool of zoiets? 😉
  (overigens met respect voor de mensen die daadwerkelijk mongool zijn, haastte ze zich politiek correct te blijven)

 2. * plaatst het gebruik van het woord mongool in een hanteerbare context *
  Nou ja, hij heeft misschien wel een beetje gelijk. Mijn kinderen hebben van oma een cd van Frans B. gekregen. Ik moet me altijd inhouden om het ding niet zoek te laten raken of er voorzichtig wat krassen op te plaatsen.

 3. Uw collega heeft natuurlijk volkomen gelijk. Volgens mij heeft de heer Bauer onder zijn fans heel veel mensen die het syndroom van Down hebben, of die daar naar neigen. Dat is geen schande. Ze hebben alleen een bijzonder slechte muzieksmaak. Zie ook de Jostiband. Niet om aan te horen.
  “Ik kwam jou tegen / Jij was verlegen”, is trouwens het soort rijmelarij waar mijn mongloide buurmeisje van vroeger hard om gelachen zou hebben. Maar ja, zij lachte overal hard om.

 4. @Connie, maar als je dat nou weer naar het engels vertaalt ‘I came you against, you were shy’ dan is het ineens weer wel goed, of niet? 😉

 5. Die buitendienstman had zijn bewijsvoering moeten afsluiten met een “quod erat demonstrandum est”. Dan had hij de instemming meteen gekregen. Voor zulk vertoon gaan buitendienstmensen namelijk meteen door de knieen.

 6. @Zus: Volgens mij doet dhr Bauer wel eens optredens met de Jostiband. Maar kan ook Jan Smit zijn…of allebei.
  Ach..not my cup of tea die Bauer. Alhoewel die soap best geinig was

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s