Pep me op!

Het moment komt steeds dichterbij. Binnenkort wordt mack vader en nog binnenkorter is mack getrouwd. Deo volente uiteraard.
En om eerlijk te zijn benauwt het me af en toe wel. Vooral dat vader worden. Van trouwen is het algemeen bekend dat dat benauwend werkt dus daar maak ik me geen zorgen over.
Maar zo'n kindje hè? Allereerst hebben we nog geen meisjesnaam en zie ik het er van komen dat ik onderweg naar het gemeentehuis nog aan het iene-miene-mutte ben, en in de tweede plaats lezen we in baby-bladen ook wel eens minder positieve verhalen. Over baby's die niet stil te krijgen zijn en ouders die niets anders meer doen dan een maxi-cosi op de kinderwagen klikken, het onderstel van de kinderwagen in hun stationwagen laden, het op de plaats van bestemming weer uitladen en gezellig met een huilend kind een stukje in de stad gaan wandelen. In die volgorde ongeveer.

En een van de ergste dingen, in die bladen staan aanbevelingen van campings in Nederland met kant-en-klare bungalowtent, ideaal voor stellen met een baby. Ow help! Ik ken mevrouw Mack nu een jaar of vier en we houden van onbezorgde auto-vakanties. Engeland, Ierland, Frankrijk, Luxemburg voor mijn part maar niet Ommen. Of Epe. Of Brabant.
En ik heb geen station en ik wil er ook geen. En ik wil nog graag naar Frankrijk op vakantie. Hoeft niet gelijk het eerste jaar, maar is dat nou teveel gevraagd? Gedraag ik me als een verwend nest?

Voorlopig hebben we helemaal geen geld meer voor vakanties, dus waar maak ik me druk over, maar waar maak ik nou de denkfout als ik zeg dat een kind best achterin een gewone hatch-back kan, op weg naar een zuid-franse camping, net als wij allemaal vroeger? Toen we gewoon achterin gepropt werden en we wel zagen waar we uit kwamen? En wie zeurde of we er al bijna waren, moest bij de eerst volgende stop in de auto blijven zitten! Dat waren nog eens tijden.

Het zal er wel van komen dat ik de kinderwagen achter uit de station laad, en aan de Ommense campingbaas vraag of hij nog een plekje in de schaduw heeft.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

47 gedachten over “Pep me op!”

 1. Maak je niet zo druk, man!
  Je went er vanzelf aan.
  Wat kleine betreft, dan.
  En, met een beetje mazzel, de kleine ook aan jou.
  Je zult zien, je wordt op een gegeven moment een trotse vader, net als die andere zeikerds die zeggen dat hun kind de mooiste van de wereld is.
  Tot de pubertijd, dat dan weer wel.
  *gebruikt geen emoticons*

  Like

 2. Een bungalowtent die anderen voor je hebben opgezet. Dat is hetzelfde als je IKEA-meubels kant-en-klaar kopen. Er gaat niets boven het bewerken van je vriendin met een inbussleuteltje in de morgen.

  Like

 3. Een bungalowtent die anderen voor je hebben opgezet. Dat is hetzelfde als je IKEA-meubels kant-en-klaar kopen. Er gaat niets boven het bewerken van je vriendin met een inbussleuteltje in de morgen.

  Like

 4. Een bungalowtent die anderen voor je hebben opgezet. Dat is hetzelfde als je IKEA-meubels kant-en-klaar kopen. Er gaat niets boven het bewerken van je vriendin met een inbussleuteltje in de morgen.

  Like

 5. Een vriendin van me heeft inmiddels twee kinderen en is zwanger van de derde. Zij ging, met vriend en twee dreumessen, gerust naar Italië, lekker in een klein huisje met zijn viertjes. Camping weet ik niet, kan me zo voorstellen dat kamperen niet heel handig is met kleintjes.
  Hoe dan ook. When you get there, you get there. Niet nu al alle beren op/van de weg gaan mijden/rijden. 😉 😀

  Like

 6. Mack, het is gewoon heel leuk allemaal. Gewoon niet vergeten om meteen te beginnen met opvoeden. Als de nachtvoeding niet meer hoeft, de luier is schoon en er is verder niks aan de hand? Laat maar huilen. Is wel even moeilijk hoor. Maar hooguit twee nachten kost dat, en dan heb je ’s nachts rust.
  Verder is het net als met de hond. Consequent blijven, dan komt het allemaal goed.
  Alleen aan het in en uitladen van een kinderwagen zul je de eerste tijd niet ontkomen. Maar zodra een kind kan lopen dan hoeft de buggy allang niet meer overal mee naartoe. Ik zie ze weleens hoor, mietjes van een jaar of drie, die nog in een buggy hangen. Maar dat komt door de ouders.
  Het ligt voor een groot deel aan jezelf eigenlijk. Dus. Aan je Vrouwtje twijfel ik niet. Alleen jij moet even doorzetten. En je moet durven genieten. Van zo’n luier. Zure kots op je schone shirt. Snot. Kwijl. Etc.

  Like

 7. Mack, het is gewoon heel leuk allemaal. Gewoon niet vergeten om meteen te beginnen met opvoeden. Als de nachtvoeding niet meer hoeft, de luier is schoon en er is verder niks aan de hand? Laat maar huilen. Is wel even moeilijk hoor. Maar hooguit twee nachten kost dat, en dan heb je ’s nachts rust.
  Verder is het net als met de hond. Consequent blijven, dan komt het allemaal goed.
  Alleen aan het in en uitladen van een kinderwagen zul je de eerste tijd niet ontkomen. Maar zodra een kind kan lopen dan hoeft de buggy allang niet meer overal mee naartoe. Ik zie ze weleens hoor, mietjes van een jaar of drie, die nog in een buggy hangen. Maar dat komt door de ouders.
  Het ligt voor een groot deel aan jezelf eigenlijk. Dus. Aan je Vrouwtje twijfel ik niet. Alleen jij moet even doorzetten. En je moet durven genieten. Van zo’n luier. Zure kots op je schone shirt. Snot. Kwijl. Etc.

  Like

 8. Tsja soms verlang ik nog naar de tijd dat mijn dochter een kleine baby was. Ze is nu 9 en begint een beetje te puberen. Wat ook een uitdaging is. Maar maak je geen zorgen Mack, meestal slapen baby’s het klokje rond en huilen alleen maar als ze wat nodig hebben. Knuffels, voeding en een schone luier. En het is helemaal aan jullie hoe je je vakanties invult, niemand verplicht jullie om op een camping te gaan staan met een kant en klare bungalow tent. Geloof me als de baby er eenmaal is, dan komt het allemaal vanzelf. Het is meestal de buitenwereld die ouders een complex aan praten.

  Like

 9. Met vier kinderen hebben we gekampeerd in een primitief tentje, eerlijkheidshalve was dat voor mij een keer en nooit weer, maar dat had niet echt te maken met het kamperen als wel met privacy. Een kinderwagem ontloop je de eerste maanden door middel van een draagzak, poepluiers, kots en kwijl zijn niet te vermijden maar zelfs dat zul je met liefde opruimen. Verder gewoon je gevoel volgen en alle opvoedkundige raad die deskundigen geven naast je neer leggen, er is nu eenmaal geen standaard mogelijk. Wat een meisjesnaam betreft, Allegra, een naam die ik mijn dochters wilde geven maar op grote tegenstand stuitte van de verwekker, bij de vierde gaf hij uiteindelijk toe, vooruit dan maar Allegra zal het kind heten, maar om nu een zoon zo te noemen ging zelfs mij te ver.

  Like

 10. Met vier kinderen hebben we gekampeerd in een primitief tentje, eerlijkheidshalve was dat voor mij een keer en nooit weer, maar dat had niet echt te maken met het kamperen als wel met privacy. Een kinderwagem ontloop je de eerste maanden door middel van een draagzak, poepluiers, kots en kwijl zijn niet te vermijden maar zelfs dat zul je met liefde opruimen. Verder gewoon je gevoel volgen en alle opvoedkundige raad die deskundigen geven naast je neer leggen, er is nu eenmaal geen standaard mogelijk. Wat een meisjesnaam betreft, Allegra, een naam die ik mijn dochters wilde geven maar op grote tegenstand stuitte van de verwekker, bij de vierde gaf hij uiteindelijk toe, vooruit dan maar Allegra zal het kind heten, maar om nu een zoon zo te noemen ging zelfs mij te ver.

  Like

 11. Vrouwtje van Mack: je moet wel een paar duidelijke afspraken maken voor de bevalling.
  Hij kan bijvoorbeeld beter niet met een maaltje gebakken vis binnenwandelen tijdens het baren (mijn schoonvader bij mijn schoonmoeder) of natte waslapjes in je gezicht duwen (heeft ooit iemand bedacht en sindsdien staan mannen daarmee in de aanslag terwijl daar echt niemand op zit te wachten);
  als je op zeker moment om je moeder begint te roepen dan wil je dus NIET dat je moeder ook daadwerkelijk komt.
  Dat soort dingen.

  Like

 12. Vrouwtje van Mack: je moet wel een paar duidelijke afspraken maken voor de bevalling.
  Hij kan bijvoorbeeld beter niet met een maaltje gebakken vis binnenwandelen tijdens het baren (mijn schoonvader bij mijn schoonmoeder) of natte waslapjes in je gezicht duwen (heeft ooit iemand bedacht en sindsdien staan mannen daarmee in de aanslag terwijl daar echt niemand op zit te wachten);
  als je op zeker moment om je moeder begint te roepen dan wil je dus NIET dat je moeder ook daadwerkelijk komt.
  Dat soort dingen.

  Like

 13. Vrouwtje van Mack: je moet wel een paar duidelijke afspraken maken voor de bevalling.
  Hij kan bijvoorbeeld beter niet met een maaltje gebakken vis binnenwandelen tijdens het baren (mijn schoonvader bij mijn schoonmoeder) of natte waslapjes in je gezicht duwen (heeft ooit iemand bedacht en sindsdien staan mannen daarmee in de aanslag terwijl daar echt niemand op zit te wachten);
  als je op zeker moment om je moeder begint te roepen dan wil je dus NIET dat je moeder ook daadwerkelijk komt.
  Dat soort dingen.

  Like

 14. Jij krijgt toch ook een kindje .. leek me wel gezellig om het dan jullie bevalling te noemen.
  … Je gaat er toch wel bij zijn om Vrouwtje te steunen, hè?

  Like

 15. Jij krijgt toch ook een kindje .. leek me wel gezellig om het dan jullie bevalling te noemen.
  … Je gaat er toch wel bij zijn om Vrouwtje te steunen, hè?

  Like

 16. Natuurlijk. Er wordt hier een heel verkeerd beeld van mij geschetst. Ik ben vroeger jarenlang gynae…gienae…gyno…vrouwenarts geweest.

  Like

 17. @Vrouwtje van Mack, polsen moet je zeker doen wat betreft de gelovigheid van de kraamhulp, ik had bij de laatste bevalling een tutje die de vaginale hechtingen niet durfde te controleren en beschaamd wegkeek als ik het wurm aan de borst nam.

  Like

 18. @Vrouwtje van Mack, polsen moet je zeker doen wat betreft de gelovigheid van de kraamhulp, ik had bij de laatste bevalling een tutje die de vaginale hechtingen niet durfde te controleren en beschaamd wegkeek als ik het wurm aan de borst nam.

  Like

 19. Nah!! Echt Oly??? Bestaat dat nog?? Belachelijk!!!
  En nu wil ik Mack even bijstaan…. WIJ bevallen niet he, dat doe ik…. Oke, hij staat erbij en kijkt ernaar en dat is niet makkelijk, al helemaal niet als ik een beetje in kan schatten hoe ik ben dan….
  Hebben jullie ooit een film “the exsorsist” gezien?? Zoiets….

  Like

 20. Ik vond altijd (3x) de eerste drie maanden het ergst. En vooral bij de eerste… je hebt dan een mensje waar je voor zorgen moet…Kan niet zomaar de deur uit om bv. uit eten te gaan. Het was erg wennen bij de eerste. De tweede viel alles mee… die ging gewoon mee in de flow… Verder is het best leuk. En inderdaad consequent blijven is het geheim. Veel succes. We zullen het eea wel lezen denk ik.. 🙂

  Like

 21. Ik vond altijd (3x) de eerste drie maanden het ergst. En vooral bij de eerste… je hebt dan een mensje waar je voor zorgen moet…Kan niet zomaar de deur uit om bv. uit eten te gaan. Het was erg wennen bij de eerste. De tweede viel alles mee… die ging gewoon mee in de flow… Verder is het best leuk. En inderdaad consequent blijven is het geheim. Veel succes. We zullen het eea wel lezen denk ik.. 🙂

  Like

 22. @Vrouwtje van Mack, de laatste bevalling is inmiddels 14 jaar geleden maar ik geloof dat het hier in deze zeer gelovige (zwarte kousenkerk) omgeving nog bestaat. Zou het niet kunnen zijn dat Mack zo begaan is met de zware taak die je te wachten staat en hij deze graag met liefde van je over zou nemen maar omdat hij weet dat dit niet kan nu al totaal buiten zinnen raakt.

  Like

 23. Verwentnest, ik lig echt helemaal dubbel om je reactie, maar ben bang dat jij het serieus meent.
  Mack mijn zware taak met liefde overnemen, ik pies in mn broek, echt waar.
  Sorry hoor Mack, maar hier moet je hopelijk zelf ook een beetje om lachen. Hij vind zn taak NU al zwaar!!!!
  Tis een poepie (jajajaja, EN een commando, zucht) maar ik denk dat we nooit aan kinderen waren begonnen als de rollen omgedraaid waren. Ja, adoptie….

  Like

 24. Mack en vrouwtje, adviezen hoef je van mij niet te verwachten, ik weet er helemaal niks van.
  Ik heb wel de indruk dat jullie prima aan elkaar gewaagd zijn en dat het dus dik voor elkaar gaat komen met huwelijk, bevalling en ouderschap.
  Lijkt me heerlijk voor een kind om van die no-nonsense ouders te hebben!

  Like

 25. Mack en vrouwtje, adviezen hoef je van mij niet te verwachten, ik weet er helemaal niks van.
  Ik heb wel de indruk dat jullie prima aan elkaar gewaagd zijn en dat het dus dik voor elkaar gaat komen met huwelijk, bevalling en ouderschap.
  Lijkt me heerlijk voor een kind om van die no-nonsense ouders te hebben!

  Like

 26. Mack was een commando Von, daarom mag ik geen poepie zeggen…. En als ik het wel moet zeggen (van mezelf) dan ontloop ik een ruzie door er toch even achter te melden dat ie OOK een commando is…. zucht… mannen

  Like

 27. Mack was een commando Von, daarom mag ik geen poepie zeggen…. En als ik het wel moet zeggen (van mezelf) dan ontloop ik een ruzie door er toch even achter te melden dat ie OOK een commando is…. zucht… mannen

  Like

 28. Mack was een commando Von, daarom mag ik geen poepie zeggen…. En als ik het wel moet zeggen (van mezelf) dan ontloop ik een ruzie door er toch even achter te melden dat ie OOK een commando is…. zucht… mannen

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: