Verandermanagement

Managers, tot u spreekt futuristisch veranderingsgoeroe…. veranderen is niet eng, verander mee, want alles wordt anders, alles wordt anders! Misschien heeft u het spotje wel eens gehoord op de radio, ik vind hem grappig. Ten eerste omdat het tij misschien aan het keren is. De manager van de laatste 20 jaar kon immers ongestoord zijn vernietigende werk doen met verandermanagement. Als je bezwaar had werd je voor “niet meer van deze tijd” versleten, als er na de verandering geen enkele verbetering optrad werd je kritiek doodgezwegen totdat uiteindelijk niemand meer om de afbraak heen kon en de manager de aftocht moest blazen met een gouden handdruk.

Als je met ten eerste komt, moet er ook altijd een ten tweede volgen. Ten tweede, omdat de veranderingsgoeroe’s belachelijk worden gemaakt, en dat is maar goed ook, want iedereen die zichzelf goeroe noemt moet uitgejouwd worden, maar deze ten tweede is erg nauw verbonden met mijn ten eerste. Dus ik geef het toe, ik had geen ten tweede.

Ik heb geen toekomstvisie voor de lange termijn, dat is wel eens jammer. Want een toekomstvisie voor de lange termijn is het ultieme machtsmiddel. Want de lange termijn is immers zo ver weg dat niemand het kán controleren, en mocht die termijn verstreken zijn en het heeft toch allemaal iets anders uitgepakt, dan is de enige die zich de woorden van de visionair herinnert, de visionair zelf. En die brengt het niet meer ter tafel, dat zou immers ten koste gaan van zijn positie.

Hierop voortbordurend denk ik dat de waarde van Facebook in de komende twee jaar zal dalen tot een schijntje van wat het nu is, al is er al flink ingeleverd vandaag. Ik adviseer Bono Vox van U2 dan ook dringend zijn pakket gisteren te verkopen. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat het over twee jaar nog populair is, Facebook, want er is dan immers allang iets anders. Tenzij het tij daadwerkelijk gekeerd is en er een periode van bezinning aanbreekt. Dat men denkt: dat oude, vertrouwde Facebook.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

2 gedachten over “Verandermanagement”

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s