Vakanties, creditcards en annuleringsverzekeringen.

Na mijn studie, als u mij allen met mijn titel aanspreekt, gaan we op zomervakantie naar Frankrijk. Want zo doen we dat al jaren en dus doen we het nu nog zo. Ik legde vanavond aan Hans uit dat ik vroeger ook altijd al naar Frankrijk ging met Opa Hans, oma Klok, ome Arthur en tante Anouk. Maar dat wij er drie dagen over deden, en dat we geen telefoon bij ons hadden, geen airco hadden en geen dvd-schermpjes achterin, zelfs geen Nintendo. Waarop Hans half concludeerde, half vroeg dat/of vakantie vroeger dus niet zo leuk was. En waarop wij in de lach schoten. Maar helemaal geen gekke gedachte want de vakantie van mijn ouders was ook afzien. Op de brommer van Utrecht naar Voorthuizen, ik geef het je te doen.

Goed, ik ben dik tevreden met die ene keer per jaar op vakantie, maar de aanbiedingen verleiden de vrouw. Nooit de man. Want ik hoor Linda regelmatig iets zeggen over dat ze wel eens een weekje weg wil. Decadent gedoe! Maar goed, onlangs is er in dit huis de creditcard aangeschaft. Want, eerlijk is eerlijk, op vakantie wordt er nogal eens om gevraagd en is het een gedoe als je er niet een hebt. Maar een decadente nazomervakantie is er natuurlijk ook zo mee geboekt. Zo’n creditcard kost geld. Alleen al de doorlopende annuleringsverzekering die ik nu moet sluiten.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

9 gedachten over “Vakanties, creditcards en annuleringsverzekeringen.”

 1. Prachtig hoe kinderen zoiets bekijken. Mijn ouders deden het wat dat betreft prima. Wij stonden letterlijk te springen en uit te kijken naar de rit van de vakantie. Die was maarliefst 10 km achter op een open vrachtwagen die de ‘kisten’ vervoerde. Het waren gratis zomerhuisjes van de baas in Schoorl of Egmond en we kregen al een week voor die tijd 2 grote houten kisten van dat bedrijf bezorgd waar dekens, lakens en kleding in moest. Die vrachtwagen ging bij nog 3 gezinnen langs en dan opweg naar Schoolr, waarbij de vaders en de kinderen achterop en de moeders in de cabine, Eigenlijk een enorme Magirius Deutz cabrio. De reis kon ons niet lang genoeg duren. (Maar misschien waren we het na een paar honder kilometer ook wel zat geworden. 🙂

 2. Wij zouden deze week naar Frankrijk afreizen. Maar afgelopen zaterdag heeft de partner van mijn vader een herseninfarct gekregen. In de rechterhelft, dus is ze nu links verlamd. Ook het praten gaat moeilijk maar ze is wel bij.
  Nu is het regelen. Ze heeft zelf geen kinderen. Naar huis is niet meer mogelijk. Ze is 97 jaar, maar woonde nog zelfstandig.
  Donderdag komt een moeilijk gesprek. Wij, zij en de neurologe.
  Frankrijk komt wel weer in het najaar.

 3. ‘Na mijn studie, als u mij allen met mijn titel aanspreekt, gaan we op zomervakantie naar Frankrijk. Want zo doen we dat al jaren…’
  Hoeveel titels heb je dan?:-)
  Van verleidelijke aanbiedingen weet ik niks, sterker, ik zou maar wat graag nog eens naar het ‘tentenkamp’ in Bakkum gaan. Als ze intussen een fatsoenlijke plee hebben.

 4. Dat kan ik je morgen vertellen. Ik hoop eigenlijk dat de patiente zelf denkt, tot hier en niet verder.
  De euthanasieverklaring neem ik in elk geval mee.

 5. Dat weet ik morgen. Maar eigenlijk hoop ik dat de patiente zelf denkt, tot hier en niet verder.
  Het enige wat ze (met moeite) zegt is, ik wil naar huis. En dat komt ze dus nooit meer. Want dat is me wel duidelijk gemaakt.

 6. Nee, dat is wel triest. Mijn oma overkwam hetzelfde. Naar het ziekenhuis en daarna niet meer thuis komen maar naar een verzorgingstehuis. Ze is er nog steeds ontstemd over. (94 jaar)

 7. Mijn vader ook. Brak zijn heup. Van ziekenhuis naar verpleeghuis om te revalideren. Naar huis gaan was geen optie. Zoeken naar een verzorgingshuis voor beiden. Dan overlijdt mijn moeder geheel onverwacht, op de dag dat mijn vader voor het eerst weer een paar uurtjes naar zijn eigen huis zou gaan. Mijn vader ging daarna dus alleen naar een verzorgingshuis en was een half jaar later ook dood. Hartinfarct.
  Nou dat is even een geheel ander verhaal dan vakantie vieren!

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s