Oerkracht

Ik heb al een tijd geen serieuze rugpijn meer gehad. Ik klop dit niet af, want ik had een vrouwelijke collega die elke dag vijf keer iets afklopte, en dat vond ik een uiterst irritante gewoonte. Alsof ze geloofde dat het hielp, afkloppen. En de laatste keer dat ik serieuze rugpijn had, een jaartje geleden, duurde het ook maar een dag of twee. Ik ben al een paar keer een dag in de tuin aan het werk geweest, normaal gesproken toch wel goed voor flink kromlopen, maar nu niet.

Je wordt, herstel, ik word, er overmoedig van. Liefst zou ik een olifant optillen om te laten zien wat ik kan, maar aangezien ik geen olifant voor handen heb, doe ik maar niks. Maar het is een vreemde ervaring, 42 zijn en je sterker voelen dan toen je 35 was. Als het lot een beetje speling heeft, heb ik morgen weer pijn natuurlijk. Maar ik heb wel vertrouwen in Lot. Het lot lijkt mij gunstig gezind te zijn. De oerkrachten keren terug.

Auteur: Mack

Veertiger die lang geleden begon met bloggen en tot nu toe volhardt. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Ik schrijf dwangmatig. Maar ook omdat ik het leuk vind. Soms ben ik te moe, of staat de tv te hard om me te kunnen concentreren. Maar meestal schrijf ik. Soms een paar dagen niet. Maar ik kom altijd terug naar hier. Want dit is m'n tweede huis.

10 gedachten over “Oerkracht”

  1. Ja. Want ik begin me te ergeren aan al die facebookstatussen waar mensen vermelden dat ze maar liefst 10,4 km/u gelopen hebben. Dat kan veel harder.

  2. Nee het geldt niet voor iedereen. Voor mij in elk geval niet.
    Ik ben gewoon mijn leeftijd. Maar omdat ik niet meer werk, heb ik tijd om heel veel andere dingen te doen. Waardoor je denkt dat je meer kan.

  3. Ik sprong in de vakantie een paar keer enthousiast op het luchtkussen…. kan dus niet meer 😦 Wie weet, over een jaar of 6, als ik 42 ben…maak ik weer salto’s 🙂

  4. Ik bedoelde eigenlijk dat die auto uit de anonieme Lobardijsche fabriek wel eens stoelen kon hebben, die gemaakt zijn voor de kleinere Italianen en waar een persoon van meer postuur rugklachten kan krijgen.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s