Iemand!

Weblog heeft last van concurrentie. Eerst was daar Hyves, toen was daar Facebook, vervolgens instagram, pinterest, wordfeud, drawsomething, en rummikub. Oh ja, en Twitter, zou je haast vergeten want daar hoor ik niet zoveel meer over. Concurrentie is goed. Het houdt in theorie de aanbieders scherp en de prijzen laag. Het nadeel is dat de weblogger met de minder sterke ruggengraat buigt bij het minste of geringste en verandert in een webhopper. En daar heb ik last van. Want ik zoek al ik weet niet hoe lang naar leuke, mooie of interessante weblogs. Soms denk ik er één gevonden te hebben, die link ik dan enthousiast, maar kom er al snel achter dat het toch niet helemaal was wat ik zocht.

Het kan toch niet zo zijn dat ik nu in de vorm van uw weblogs al de crème de la crème te pakken heb? Ja, natuurlijk wel, maar ik bedoel de volledige crème de la crème. Er moeten toch nog onontdekte weblogs zijn, die nog nooit door mensen zijn gesignaleerd? Van die weblogs die je meevoeren, die je van je eigen bewustzijn onbewust maken, die vanzelf lezen in plaats van dat je je er werkelijk doorheen moet persen? Ja, die zijn er nog ja. Die moeten er zijn.

Kijk, ik weet nu al dat ik van alle webloggers het loggen het langste vol ga houden. Als u er al lang niet meer bent, dan zit ik op 114-jarige leeftijd nog steeds verongelijkt logjes te schrijven en Alfa Romeo’s aan te prijzen. Misschien dat ik tegen die tijd nog steeds dictator wil worden, je weet het niet.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

10 gedachten over “Iemand!”

  1. Als je van fotoblogs hou, dan mag je flickr.com niet vergeten. Maar als het om de verhalen gaat, dan valt er bij die nieuwlichterij op hyves, facebook weinig te vinden. Op 9 van de 10 wordt niet geblogd en de rest stelt ook bitter weinig voor. Ik noem het al jaren vriendjesverzamesites en dat blijkt het hoofddoel te zijn. Dus meer een vorm van chatten dan van bloggen. De mensen die daar naar over stappen ben je dan ook als medeblogger kwijt en al helemaal als mededictator.

  2. Ik heb pas weer eens een logje geplaatst, en dan kom je ook niet langs, dus niet zeuren.
    Klopt Ximaar! Ik reageer bij jou, jij reageert bij mij. Bij Instagram is ook zoiets gaande. Daar wordt onbeschaamd gehandeld in likes. Ik snap daar niets van. Who cares! Wat moet je met ‘likes’ die afgekocht zijn?

  3. Ik weet ook niet meer goed waarom, maar dat ik het ook blijf doen staat wel vast, al is het een stuk minder leuk dan in het begin toen er nog niemand meelas en ik ongedwongen alles opschreef en ik ook dacht dat dat ook altijd zo zou blijven….was het nog maar zo denk ik weleens.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s