Geld.

Vroeger hield ik hier de administratie bij. Ik boekte dan onze bankrekeningen in een spreadsheet en zo kreeg ik achteraf een beeld van de inkomsten en uitgaven. Ik was er altijd wel een uurtje mee bezig om de maand in te boeken en ik kwam elke keer, zonder uitzondering chagrijnig beneden. Linda wist destijds de oplossing. Gewoon niet meer bijhouden en dat heb ik nu een jaar of vijf gedaan. Inderdaad, ik was niet meer chagrijnig. Gevolg was wel dat de spaarrekening van de kinderen regelmatig geplunderd moest worden.

Laatst stelden wij een maandbegroting op. Eerst hielden we dik over en kon ik dus de schuld van de crisis bij Linda neerleggen, want die kocht aanbiedingen van het geld dat over was. Bij nader inzien had ik de optellingen in Excel niet zo gemaakt dat ze helemaal tot onderaan doorliepen. Toen ik dat wel gedaan had, bleek dat wij eigenlijk niet rond kunnen komen. Goed, qua maandelijkse uitgaven gaat het nog net, maar qua kosten, dat is een ander verhaal. Linda wist weer de oplossing. Nu staat mijn Alfa te koop.

Auteur: Mack

Veertiger die lang geleden begon met bloggen en tot nu toe volhardt. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Ik schrijf dwangmatig. Maar ook omdat ik het leuk vind. Soms ben ik te moe, of staat de tv te hard om me te kunnen concentreren. Maar meestal schrijf ik. Soms een paar dagen niet. Maar ik kom altijd terug naar hier. Want dit is m'n tweede huis.

17 gedachten over “Geld.”

 1. Ik hou maar 1x per jaar mijn inkomsten en uitgaves bij. Dat is voor de belasting. De laatste jaren hield ik een beetjje over. Dwz iets meer inkomsten als uitgaves. Dit jaar zal het waar schijnlijk precies kiet zijn omdat m’n renteinkomsten wat gezakt zijn. De inflatie was ook meer, maar schijnbaar alleen op spullen die ik niet gebruik. Het was trouwens de bedoeling dat ik in zou teren, maar daar is de laatste 8 jaar weinig van gekomen. Misschien moet ik eens een alfa kopen. 🙂

  Ga anders eens naar Duitsland op vakantie, dat is tot 50% goedkoper dan Frankrijk. Of doe toch maar niet, dat maakt Duitsland nog rijker en Frankrijk armer en daardoor de Eurocrisis nog erger.

 2. Dat is waar het grootkapitaal je hebben wil, dat je alle energie moet besteden aan rondkomen en dus geen energie overhoudt om te bedenken dat die maatschappij eigenlijk heel anders ingericht moet worden.

 3. Ik heb een paar jaar zonder auto gedaan. Me verplaatst met bus en trein. Kreeg opeens een norm schuldgevoel, omdat ik het milieu belastte.
  Eerst met de fiets naar het station. Dan een overvolle trein in. (De beruchte lijn Winterswijk – Arnhem, of te laat, of gaat gewoon niet). In Arnhem de bus naar zuid en dan een stukje lopen. En maar stressen of ik wel op tijd kwam.
  Op een gegeven moment naar een dealer gehold. En een fijne nieuwe auto gekocht. Waar ik elke morgen heerlijk mee in de file stond. En dat was toch minder ergenis.

 4. Of misschien een leuke bijkomstigheid.
  (alfa versus honda/ yamaha)
  Kun je toch met de ploeg met je eigen
  brommert mee.
  Of met onze ploeg natuurlijk.

 5. Mack, jij leest denk ik af en toe de bijbel.
  Lees Mattheus 25:12 maar eens over.
  Zal het even voor jou citeren:
  “Want wie heeft, dien zal gegeven worden, en hij zal overvloediglijk hebben; maar wie niet heeft, van dien zal genomen worden ook wat hij heeft”.
  Kijk daar hebben we wat aan. Je zou er christelijk van worden.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s