Amerigo

Tammar, met haar zwartgeschminkte gezicht, vond Sinterklaas lief. En dat zei ze hem ook recht in zijn gezicht. “Ik ben een vriendinnetje,” zei ze tegen hem. “Wat, is het een mooi weertje,” vroeg de Sint. Neehee, ik ben een vriendinnetje. Sinterklaas keek mij vragend aan. Wat zegt ze, jongeman? “Ze zegt dat ze een vriendinnetje is, Sinterklaas.” “Ooh, ja, jij bent mijn vriendinnetje. Maar het is ook een mooi weertje, vind je niet?” Tammar knikte. “Wat is dat,” vroeg ze aan Sinterklaas. “Dat is een staf.” “Een heeeeele grote hè?” “Ja, dat is een hele grote staf. Nou dag hoor.”

Ik neem aan, omdat ze mijn dochter is, dat ze het nog niet beseft, en volgend jaar gewoon bang is van hem. Ik was trouwens onder de indruk van de echte Amerigo. Wat een mooi, lief en rustig paard. Voor de zekerheid liep er een piet achter die zijn staart vasthield, zodat hij wist dat hij niet van schrik naar achter hoefde te trappen. De sint knuffelde Amerigo nog even toen hij afstapte en hem meegaf aan een piet. Dit was de goede sint.

Auteur: Mack

Veertiger die lang geleden begon met bloggen en tot nu toe volhardt. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Ik schrijf dwangmatig. Maar ook omdat ik het leuk vind. Soms ben ik te moe, of staat de tv te hard om me te kunnen concentreren. Maar meestal schrijf ik. Soms een paar dagen niet. Maar ik kom altijd terug naar hier. Want dit is m'n tweede huis.

5 gedachten over “Amerigo”

  1. Hij is prachtig wit.
    Ik heb hem gezien op het nieuws van Gelderland. Het is dus geen geintje van je, het paard woont echt in Vaassen.
    En alle sinterklazen boven de zestig zijn dove kwartels.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s