Richard Branson

In Nova’s college tour werd Richard Branson geinterviewd. Zakenman en miljardair dus dat beloofde weinig goeds. Hij bezit een Caribisch eiland. Maar Linda vond hem een leuke man dus ik besloot even mee te kijken en vervolgens mijn vooroordelen hun werk te laten doen.

De man praatte over zijn verdiende geld met vervuilende vliegtuigen, te investeren in de ontwikkeling van schonere vliegtuigbrandstoffen. Over mensen die hij in een mindere tijd moest ontslaan, maar nu het beter ging weer allemaal in dienst had genomen. Over zorgen dat je mensen in dienst hebt die beter waren dan hijzelf en hen de ruimte gunnen om een fout te maken. En over een idee dat ik persoonlijk nog nooit eerder gehoord had maar eigenlijk wel briljant vind. Hij vond dat niemand tegen zijn wil werkloos mocht zijn en dus het beschikbare werk (in een heel land) verdeeld moest worden over de beroepsbevolking.

Ik blijf wel van mening dat je geen miljardair wordt met een schoon geweten, maar deze man oogde begaan met zijn mensen. Rijkdom is een grote verantwoordelijkheid, zei Branson.

Auteur: Mack

Veertiger die lang geleden begon met bloggen en tot nu toe volhardt. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Ik schrijf dwangmatig. Maar ook omdat ik het leuk vind. Soms ben ik te moe, of staat de tv te hard om me te kunnen concentreren. Maar meestal schrijf ik. Soms een paar dagen niet. Maar ik kom altijd terug naar hier. Want dit is m'n tweede huis.

4 gedachten over “Richard Branson”

  1. Ja, dat van die arbeidsverdeling daar zijn de avd-dagen ooit voor ingevoerd hè, al onder Den Uyl meen ik. Maar moet jij eens een parttime baan proberen te vinden. Is allemaal te duur voor werkgevers, linkse hobbies en bovendien de schuld van Job Cohen.

  2. Atv/adv! Inderdaad, stom van mij dat is hetzelfde principe. Alleen werkte het niet doordat het slechts extra vrije tijd opleverde en er nooit een andere werknemer voor werd aangenomen. Partime baan te duur? Nee hoor, dat zou me makkelijk lukken.

  3. Hij is over de rug van Mike Oldfield rijk geworden. Mike Oldfield heeft ook aan zijn platen verdiend, maar bij lange na niet zoveel als Branson. Niet uniek overigens platenmaatschappijen strijken doorgaans veel meer op dan de artiesten.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s