Het Salomonsoordeel

Ik ben het een beetje kwijt met oorzaak en gevolg. Want natuurlijk, wij hebben hier Geert Wilders die als gevolg van zijn verzet tegen moslimextremisme nu de oorzaak is van een bedreiging aan het adres van Nederland door moslimextremisten. Een hoge Talibanleider met een zwarte baard uit het Midden-Oosten wil Nederland een lesje leren vanwege anti-islamwetten die we niet hebben. Wie is nu de schuldige? Het doet mij een beetje denken aan de gijzelnemer die een gijzelaar doodschiet doordat zijn eisen niet op tijd zijn ingewilligd door de onderhandelaar. Had de onderhandelaar dat wel gedaan, was de dode niet gevallen. Op wiens conto komt het slachtoffer?

Mocht het hierdoor tot een aanslag in Nederland komen, is dat dan de schuld van Geert, of van de bommenlegger? Ik zou u die opdracht mee naar huis willen geven, zodat we hem morgen in de les weer kunnen behandelen. Ik ben op zoek naar een wijs antwoord. Naar een waardig opvolger van koning Salomon.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

10 gedachten over “Het Salomonsoordeel”

  1. Ongelofelijk. NL zit een paar jaar te klooien in Afghanistan (Talibangebied) en nu we daar weg zijn worden de Talibanners bang van Geert? Hadden we Wilders niet beter naar Afghanistan kunnen sturen?

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: