Kabbelend kontwater

kabbelend kontwater Gisteren was ik een dagje zeilen op het IJsselmeer. Met alle vijf de personeelsleden. Het stormde nog behoorlijk bij Enkhuizen, zuidwest zes tot zeven, later in de middag afnemend tot zuidwest vijf tot zes. Hier lijkt het kwaad al geschied. Kabbelend kontwater en zeeziekte. Echter, ik sta gewoon wat in het water te staren maar in dit vervloekte tijdperk van mobiele telefoons met camera's ben je constant de klos. Iedereen neemt maar ongevraagd foto's van je. En dit is nog één van de foto's waar ik het best op sta.

Ach ja, er zijn foto's van mij aan het roer, van mij aan lager wal, foto's die de spuigaten uitlopen, foto's waarop ik mijn scheepjes achter mij verbrand, ik als beste stuurlui, noem het maar op of er is een foto van.

Na een uurtje of twee heb ik het ook wel gezien op een zeilboot hoor. Dan heb je het roer mogen vasthouden, je hebt de zeilen mogen hijsen en je hoort wat van de schipper over het verraderlijke IJsselmeer maar verder zit je toch maar een beetje niks te doen. Het liefst trek ik me dan even terug op het voordek om mijn zonden te overdenken. Want zonden overdenken doe ik het liefst alleen.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

15 gedachten over “Kabbelend kontwater”

 1. Ik heb niet veel met het Ijsselmeer, van mij mag het wel wat Ijsselminder. Die Ijssel loopt toch op maar een paar kilometer langs je dorp. Varen is daar veel leuker. Zie je nog wat stadjes en kan je leuke race-spelletjes met grote schepen doen.

  Like

 2. Je (?) staat daar wel op die foto te staan, maar de hoeken van je kontzakflappen zijn omgekreukt. Dat gebeurt bij mensen die hun zitvlak optimaal benutten en maakt dus iets duidelijk over hoe het binnen jullie team reilt en zeilt 😉

  Like

 3. Smitsky, en wat vind je van mijn benen? Daar is mijn moeder altijd vol lof over.
  Frankie: ik ben dit echt. En wil je volgende keer wat duidelijker schrijven? Linda kon er niks van lezen. Ik gelukkig wel met mijn getrainde arendsogen.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: