Kabbelend kontwater

kabbelend kontwater Gisteren was ik een dagje zeilen op het IJsselmeer. Met alle vijf de personeelsleden. Het stormde nog behoorlijk bij Enkhuizen, zuidwest zes tot zeven, later in de middag afnemend tot zuidwest vijf tot zes. Hier lijkt het kwaad al geschied. Kabbelend kontwater en zeeziekte. Echter, ik sta gewoon wat in het water te staren maar in dit vervloekte tijdperk van mobiele telefoons met camera's ben je constant de klos. Iedereen neemt maar ongevraagd foto's van je. En dit is nog één van de foto's waar ik het best op sta.

Ach ja, er zijn foto's van mij aan het roer, van mij aan lager wal, foto's die de spuigaten uitlopen, foto's waarop ik mijn scheepjes achter mij verbrand, ik als beste stuurlui, noem het maar op of er is een foto van.

Na een uurtje of twee heb ik het ook wel gezien op een zeilboot hoor. Dan heb je het roer mogen vasthouden, je hebt de zeilen mogen hijsen en je hoort wat van de schipper over het verraderlijke IJsselmeer maar verder zit je toch maar een beetje niks te doen. Het liefst trek ik me dan even terug op het voordek om mijn zonden te overdenken. Want zonden overdenken doe ik het liefst alleen.

Auteur: Mack

Mack is nu vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Het valt me op dat het steeds lastiger wordt om het met elkaar oneens te zijn. Zeker op facebook. Dan plaatst iemand iets en zet eronder: en zo is het! En soms is het juist helemaal niet zo! Maar als je dat zegt, dan kan je dat komen te staan op een afwaardering van het beeld dat iemand van je heeft. En dat moeten we bestrijden. Dus bent u het oneens met mij, zegt dat gerust, daar leer ik van!

15 gedachten over “Kabbelend kontwater”

 1. Ik heb niet veel met het Ijsselmeer, van mij mag het wel wat Ijsselminder. Die Ijssel loopt toch op maar een paar kilometer langs je dorp. Varen is daar veel leuker. Zie je nog wat stadjes en kan je leuke race-spelletjes met grote schepen doen.

  Like

 2. Je (?) staat daar wel op die foto te staan, maar de hoeken van je kontzakflappen zijn omgekreukt. Dat gebeurt bij mensen die hun zitvlak optimaal benutten en maakt dus iets duidelijk over hoe het binnen jullie team reilt en zeilt 😉

  Like

 3. Smitsky, en wat vind je van mijn benen? Daar is mijn moeder altijd vol lof over.
  Frankie: ik ben dit echt. En wil je volgende keer wat duidelijker schrijven? Linda kon er niks van lezen. Ik gelukkig wel met mijn getrainde arendsogen.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s