Volksliederen

Vroeger wist ik zeker dat Nederland het mooiste volkslied van de wereld had. Maar na al die overwinningen van Michael Schumacher voor Ferrari begon ik te twijfelen. Het Duitse is toch ook wel erg mooi. Maar wat te denken van het Italiaanse? De trots en de vrolijkheid van het volk straalt ervan af. En het Amerikaanse dan? Of het Russische? Er kwamen steeds meer mooie volkliederen in mijn repertoire. Uiteindelijk kan ik niet kiezen. Ik denk dat als ik voetballer zou zijn, dat ik het liefst met La Marseillaise wil meeschreewen. Dat lijkt me geweldig.  

Allons enfants de la Patrie, le jour de gloire est arrivé!


Ik heb er een poll aan gewijd. Graag verneem ik per omgaande van u.


Italië


Frankrijk


Rusland


Duitsland


Engeland


Spanje


Amerika


 

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

10 gedachten over “Volksliederen”

 1. Die van de Russische Federatie (en voorheen van de Sovjet Unie) blijf ik mooi vinden, net als die van de Europese Unie. Rusland en bijvoorbeeld de autonome republiek Tatarstan zijn delen van de Russische Federatie, zoals Nederland en Duitsland dat zijn van de Europese Unie. Ik blijf het vreemd vinden dat wel de Russische Federatie deelneemt aan het voetbal-WK en niet de Europese Unie. Zelfs het Verenigd Koninkrijk mag 4 delen, Engeland, Scotland, Wales en Noord-Ierland afvaardigen. Het wordt tijd dat de wereld eerlijker verdeeld wordt in landen met allemaal 25 miljoen inwoners.

 2. Geef mij maar het Zuid Afrikaanse.

  Daar krijg ik kippenvel van.
  Ook al heb ik deze geleerd:

  krijg ik ook kippenvel van. Hier hoor je beiden gecombineerd:


  Is veel meer mijn volkslied dan het Wilhelmus.

 3. Italië. Mijn lieve echtgenoot werd altijd zo blij als Schumacher stond te glimmen als hij weer eens won. Voorbije tijden, maar de herinneringen blijven.

 4. Als a.s dictator had je ons, onderdanen, maar een keus moeten voorleggen, namelijk het Italiaanse volkslied omdat dat het beste is. Aan een verlicht despoot hebben wij niets. Dus graag recht in de leer blijven.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s