Placebo bij obstipatie

Ik fietste vandaag achter elkaar naar het dorp. Om Hans naar zwemles te brengen, om naar de kapper te gaan en om twee flessen gootsteenontstopper te halen. Er is bij ons al heel lang een dakgoot verstopt. Elke keer als het hard regent gutst het water over de rand. Het is verschrikkelijk al weet ik niet waarom. Want of dat water nu via de afvoerbuis het riool in loopt, of via de dakgoot op het terras, dat maakt natuurlijk geen bal uit. Maar als je dan de trotse bezitter bent van een dakgoot en een regenpijp, dan wil je ook dat ze functioneren.

Ik liep de DA  binnen en pakte twee flessen ontstopper. Éen in korreltjesvorm en één in vloeibare vorm. "U gaat het grondig aanpakken," zei de kassajuffrouw. "Zeker," zei ik. "Alle verstoppingen binnen een straal van 500 meter rond mijn huis gaan er vanaf vandaag aan! De dakgoot zal zulke heftige diarree krijgen, dat hij mij zal smeken om beschuit en gekookte rijst in het afvoerputje te gooien."

Weer thuisgekomen liet ik met behulp van de wet van de communicerende vaten de regenpijp leeglopen om er daarna wat korrels in te gooien. Op de verpakking stonden allerlei angstaanjagende waarschuwingen over levensgevaarlijke brandwonden, losgelaten levers en opgeloste darmen bij verkeerd gebruik. Bovendien zou er een gigantisch sissend geluid te horen zijn. Beschermd door een chemisch pak draaide ik het dopje los en gooide voorzichtig wat korrels in de regenpijp. Daarna dook ik in de door mij gegraven schuttersput en wachtte een explosie af. Toen ik na vijf minuten nog niks hoorde, ging ik eens even poolshoogte nemen. Ik liet de regenpijp door middel van de tuinslang weer vollopen en al snel overstroomde het ding weer. Die korrels waren nep! Waarschijnlijk ben ik het slachtoffer van een test van de Universiteit van Wageningen. Een student die het effect wilde testen van placebo-ontstopperkorrels op dakgoten. Om dan over een jaar met een onthutsende Telegraafkop te komen: "PLACEBO WERKT BIJ DAKGOTEN." Zoiets. Ik nam de proef op de som en liet een flinke teug korrels in mijn keel glijden. Precies wat ik al dacht, een placebo!

Gelukkig ben ik niet voor één verstopt gat te vangen en ik liet de regenpijp weer leeglopen met behulp van eerdergenoemde natuurkundige wet, en kieperde de vloeibare ontstopper erin. Niet van dat benauwde, gewoon de hele fles in één keer. Daarna moest je het volgens de gebruiksaanwijzing een half uurtje laten inwerken, maar dat kon ik niet meer afwachten omdat we weg moesten. En aangezien ik nu net pas terug ben, heb ik nog geen idee van het resultaat. Eerlijk gezegd heb ik er voor geen meter vertrouwen in. Het mooiste geluid wat ik op dit moment kan bedenken is een baggergeluid, met onstnappende lucht gevolgd door omlaag stortend water door een regenpijp. SNOOAARRRKKKK. BURRPPP. Zo ongeveer.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

2 gedachten over “Placebo bij obstipatie”

  1. Wat een toeval. Gisteren ben ik ook op de fiets eropuit geweest om ontstopper te halen, de vloeibare variant. In ons geval voor het doucheputje. Maar ook de vloeibare hielp geen zier. Dus vloeibaar of korrels, het is allebei een placebo. Schandalig vind ik het.

  2. Ahh gootsteen onstopper. Je moet de versie met Natriumhydroxide nemen. Met kokend water gaat het een stuk beter. Krijg je een soort geiser van vlees oplossende vloeistof.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s