Freunde aus Deutschland, wir kommen in Frieden.

De auto is gewassen, de velgen zijn gereinigd, de olie is bijgevuld, de banden zijn op spanning, Elvis is aanwezig, de tank is vol. We kunnen gaan.

Het kan twee kanten op met deze reis. Óf ik ga volgend jaar ook op de motor, óf we gaan volgend jaar allemaal met de auto.

Tot over een paar dagen.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

37 gedachten over “Freunde aus Deutschland, wir kommen in Frieden.”

 1. @Linda: Hoe heb je de motorduivels overgehaald Mack op sleeptouw mee te nemen? Ik vind het wel een goeie van je!! 😀 Geniet van je vrijheid en rust!

  Like

 2. @Margo: het gaat hier om mijn vader en mijn zwager, dus die had ik zo omgeluld…
  Oke, ik sta drie maanden in dienst van ze na de tijd, maar voor wat hoort wat!! 😉

  Like

 3. Hahaha, ik loggen? Ik weet niet eens meer hoe dat moet.
  En nee Yukiko, ik mis hem niet, is dat erg?
  Ik kan er niks aan doen. Ik denk dat het te maken heeft met het feit dat Mack áltijd thuis is. Hij is een huismus. Dus nu is het wel even lekker dat hij er niet is. Shoot me…

  Like

 4. @Mellody: viel het op?
  Tip voor alle vrouwen: als je man na negen jaar eindelijk eens een paar dagen weggaat en hij belt, zeg dan dat je hem wél mist…

  Like

 5. Ik kan me dat héééél goed voorstellen dat je het heerlijk vindt eens even alleen te zijn!! En niet te hard zeggen dat je Mack mist anders gebruikt ‘ie dat volgende keer als excuus: nee ‘k ga maar niet, anders ben jij zo zielig alleen. Gewoon toegeven dat je ervan geniet!

  Like

 6. Daarom!! En nu lekker naar McDonalds en naar het Gelredome met Anus… En weer naar McDonalds natuurlijk!!
  Eindelijk weer eens de sfeer van een concert beleven en kijken of ik nog T-shirts voor mijn kroost kan scoren!!

  Like

 7. Lees even goed dit logje: ‘de olie is bijgevuld’
  Manlief is alleen vergeten om koelvloeistof in mijn auto te doen en er zat ook een liter olie te weinig in, zodat Anus en ik met pech op de snelweg kwamen te staan… Ik ben net thuis. Van 23.45 tot 02.45 bezig geweest. Weggesleept en daarna wegenwacht erbij.
  Bedankt poepie!!

  Like

 8. Linda toch, het is toch JOUW auto? Laat je auto regelmatig door een garage om de hoek nakijken en bijvullen. Heb je dat gedonder niet. Wie wil er nou midden in de nacht stranden op de snelweg? En nog wel met Anus??

  Like

 9. Hahaha, ja hallooooo. Het is zeker MIJN auto, maar het is ook Mack ZIJN vuile onderbroek en die was ik ook. Ik ga er vanuit dat hij de auto’s bijhoudt.. Maar het ziet er naar uit dat ik dat ook zelf moet doen 😉

  Like

 10. Het bijvullen van olie en koelvloeistof is even moeilijk als in de koelkast kijken of de melk nog niet op is. Dat hoef je helemaal niet te laten doen. Maar je moet wel duidelijk afspreken wie het doet, ja.

  Like

 11. Als wij vrouwen ons ook nog bezig moeten houden met vloeistoffen in auto’s gieten, banden verwisselen of koplampen vervangen krijgen de mannen het wel erg rustig..
  En trouwens, als je als vrouw pech krijgt helpt het dus blijkbaar geen * als je een man bij je hebt. Moet je alsnog de wegenwacht bellen!

  Like

 12. @Xiwel: Jij kent dat gebied natuurlijk op je duimpje. Die Brocken heb ik niet helemaal gezien, je kunt er met de auto/motor niet komen en om nu een trein te nemen.. (goed dat ik de reactie nog even nalees want er stond eerst..om nu een trien te nemen)
  @Hermanus: Bedankt. Fijn dat je meedenkt.

  Like

 13. @Mack: In Hameln, Goslar (is veel mooier) en Wernigerode (van het Hasserode bier) heb ik allemaal wel gezien. Alleen ben ik die Brocken maar tot 800m beklommen. Ik haalde wel 3 van die CO2-uitstotemde treintjes in. Helaas begon het flink te regenen en zakte de temperatuur naar een graad of 8. Dus na flink doorgewarmd in een restaurantje ben ik bergaf en warmtetegemoed gegaan. Dus ook niet de top, het houdt een keer op. 🙂

  Like

 14. Goslar, daar ben ik ook geweest. Dat is toch die plek met die weermannetjes? Ik vond Hamelen ook mooi hoor. Vooral dat industriegebied waar ons gastenverblijf stond. Ehm, voor de duidelijkheid: C02 is toch zuurstof?

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: