Surprisestress

Het was surprisetijd in de klas van Hans, en zoals het een zoon van mij betaamt, kon hij daar weinig mee. Bovendien had hij geen tijd wegens een opeenstapeling van drukke verplichtingen zodat er een probleem dreigde te ontstaan. Kinderen staan tegenwoordig onder grote druk van hun ouders, want die vinden dat hun kind geen uitzondering moet zijn. Konden we vroeger nog volstaan met een grote prop opgerolde kranten of een dicht gesoldeerd blikje, tegenwoordig is het een wedstrijd wie er de mooiste surprise heeft. Hetzelfde verschijnsel treedt op bij traktaties op verjaardagen. Ik heb er over nagedacht en volgens mij zijn het de ouders die zichzelf de druk opleggen.

In elk geval, ik nam afgelopen vrijdag vrij om voor Hans een surprise te maken. Totaal ondenkbaar in vroeger tijden, maar zover is het gekomen. Tot groot genoegen van mijn vrouw, met wie ik al aan het bekvechten was geslagen over die surprisestress altijd. Ik maakte van papier-maché een hond, omdat het ventje voor wie de surprise bedoeld was een hond heeft die Spyker heet. Het werd mooier dan ik dacht, en omdat Hans er ook iets aan moest doen heeft hij de hond geverfd. Een Spyker- en een Feyenoord logo erop, een gedicht gedicht en klaar.
hond surprise

Vandaag was het zover, en ik had er eigenlijk niet meer aan gedacht. Totdat Hans vertelde dat het jongetje heel erg blij was met z’n surprise omdat hij vorig jaar als enige geen surprise had gekregen. En Hans vertelde dat hij echt heel erg blij was. En de moeder van het jongetje bevestigde dat ook nog een keer. Ook het cadeautje dat ik had uitgezocht viel heel erg in de smaak. En toen wist ik weer waarom je dit soort dingen ook al weer doet. Een kind blij gemaakt. Ja, daar doe ik het voor.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

5 gedachten over “Surprisestress”

  1. Heel erg mooi geworden ja….! (t hondje van Kuifje!)

    (kWas de afgelopen dagen ook van plan over de (wat jij zo raak samenvat als) surprisestress te schrijven, maar al had ik de foto’s al gemaakt, t zou nu wel op blogimitatie lijken 😉 Hoe luidt de blogwet op dat punt…?)

    Like

  2. I am not perfect but my dog loves me, ook al zou je het totaal hebben verknald, toepassend op de achtergrond. In mijn tijd (mijn kinderen lopen tegen de veertig) was het ook al zo dat de ouders tegen elkaar wilden, maar ook meenden te moeten, opbieden qua verjaardagtractaties en kindersurprises.

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: