Golfbewegingen

Ik merk aan alles dat de sterren voor mij even verkeerd staan. Mijn tevreden ik is ondanks een vliegverbod met vakantie, er komen weinig gedachten in mijn hoofd die de moeite van het opschrijven waard zijn, en ik zie weinig leuke moeders. Vooral aan dat laatste kan ik merken hoe ik me voel, want als ik opgewekt ben dan zie ik veel meer leuke moeders. Of ze vallen me gewoon meer op, of ik leg de lat wat lager, dat kan ook.

Ik ben geen chronische vrolijkerd. Integendeel. Ik mag ze eigenlijk niet, chronische vrolijkerds. Maar opgewekt, daar hou ik wel van. Mijn binnenste vuur brandt niet zo hard momenteel, en ik geef de schuld maar aan de sterren. Maar misschien komt het wel door de hectiek van de afgelopen tijd hier. Of door het feit dat ik al weken last heb van mijn rug. En net als het weer weg is komt het terug. En dat mensen dan zeggen dat het stress is. Dat ik daar niet tegen kan. Want daar kan ik absoluut niet tegen, mensen die er niet voor geleerd hebben die medische diagnoses stellen. (Ik heb in de tuin gewerkt, dit weekend.)

Alsof ik zelf niet donders goed weet hoe het in elkaar zit. Ik heb te lang op een piekje gezeten en het leven zet mij gewoon weer eventjes terug in mijn schoenen. Dat is het voordeel van veertig, dat je je van deze probleempjes bewust bent. Vroeger moest er krampachtig naar een oplossing gezocht worden, nu is het gewoon even rustig afwachten tot de planeten weer goed staan. Het duurt nooit lang.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

27 gedachten over “Golfbewegingen”

 1. Het komt van de hectiek de laatste tijd. Geloof mij maar, ik kan het weten 😉
  Verder: elke avond een uur gaan lopen, stoppen met roken, twee keer per week een rugmassage, een jaarabonnement op de sauna nemen (bij jullie zit de Veluwse bron toch?), elke ochtend een pot zeewier thee, de resterende pondjes eraf lijnen door vlees te laten staan, eerder naar bed en verder alle maatregelen treffen die gezond voor je zijn. Rest dan alleen je humeur nog wat dan ongetwijfeld tot een dieptepunt gedaald is 😉

  Like

 2. Zeg hallo Eva, dat jij ermee getrouwd bent vind ik prima, maar wil je van mijn vent geen mietje maken!! Met je pot zeewierthee en vlees laten staan, sauna… Doe eens normaal man!!
  Nee hoor lieffie, gewoon weer even bier zuipen met je commandovrienden, komt allemaal weer goed. (zo niet, dan krijg je een schop voor je reet van me..)

  Like

 3. Eva: nu niet meteen zo, die discussie hebben we een tijd geleden al gehad. Jouw man ging mee naar zwangerschapsgym, weet je nog? Nou, daar heb ik toen al mijn mening over gegeven.
  Op ieder potje past een dekseltje.

  Like

 4. Mijn god, al die dingen die Eva opsomt, maak ik me schuldig aan.. ik ben een zeewiertheemieteresje. Ik wil ook commandovrienden om bier mee te zuipen. Ik lust wel geen bier, maar zeewierthee zuipen met je commandovrienden is ook geen porum.

  Like

 5. Arme Mack. Het hoort er gewoon bij. De eerste vijftig jaar van je leven raak je helemaal depressief als je het leven even niet leuk vindt. Maar dan weet je op een dag: hé dit is een steeds terugkerend ritueel, en kijk: ik ben er steeds weer uitgekomen!
  Hermanus: Jenni heeft een foto van zichzelf plus een beschrijving op haar eigen weblog!

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: