Beschermheilige van oorzaak en gevolg.

Er is een theorie die, als we hem zouden kennen, we allemaal als vanzelfsprekend zouden aannemen. Maar we kennen hem nog niet, en ervaren het dus ook niet als een gemis. Doordat de theorie nog niet bekend is, gaan er hier en daar nog dingetjes mis. Het heeft te maken met oorzaak en gevolg. Bepaalde zaken die we als vervelend of ongewenst ervaren, hebben oorzaken waarvan we nu nog niet in staat zijn om ze met elkaar in verband te brengen. Regelmatig droom ik erover. Dan probeert mijn droom mij iets duidelijk te maken. En zolang ik droom begrijp ik het en kan ik het vasthouden. Maar als ik wakker word verdwijnt het weer terwijl het toch zó logisch was. Mijn onderbewustzijn weet meer dan mijn bewustzijn. Maar met de loop der tijd deelt het steeds meer informatie met mijn bewuste deel. Ooit zal ik het wel begrijpen.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

19 gedachten over “Beschermheilige van oorzaak en gevolg.”

 1. Misschien moet je bewuste je onderbewuste een keer iets duidelijk maken. Bijvoorbeeld dat iets duidelijk maken in symbolen en dergelijke terwijl je slaapt bij jou geen enkel nut heeft. Misschien dat we dan wat sneller van die ontbrekende theorie kunnen gaan genieten.

 2. Het gevolg is in ieder geval dat ik hier niks van snap en de oorzaak is dat jij het eerst nog even moet dromen ofzo. Of is de oorzaak dat ik het niet snap, en jij ook niet, en het gevolg dat jij het nog moet dromen?

 3. Ik denk dat als je slaapt dat je ‘verlicht’ bent. Je hersens op een niveau werken die anders is dan overdag als allerlei input het functioneren verstoren. Ik heb regelmatig oplossingen voor problemen ’s nachts in een droom gevonden. Zonder dat ik daar hevig over aan het piekeren was. Ik droom ook wel eens muziek, dat ter plekke in mijn hoofd (?) ontstaat. Soms hoor ik het nog een beetje als ik half wakker wordt, maar dan glijdt het weg.
  Leg een papiertje en potlood naast je bed en schrijf zodra je wakker bent op wat je je herinnert.

 4. Zie je, je feed werkt niet, hoe moet dat nu weer.
  Als je zoekt op Hans en Tammar komt toch automatisch alles naar boven?
  Misschien niet zo netjes op volgorde, maar toch en dat staat nu hier weer verkeerd. 🙂

 5. Mijn onderbewustzijn zorgt er voor dat ik mijn dromen nooit onthou. Als ik me daar bewust van zou worden betekent dat ik het licht dan zie? Laat me maar lekker alles in mijn dromen begrijpen en in het wakkere leven lekker onnozel blijven. Wat niet weet wat niet deert, zoiets.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s