Categorieën

Ik ben bezig om mijn vorige web-log eens in te delen in categorieën. Wat een monnikenwerk! Ik zit nog in het gedeelte dat mijn schrijfsels nog voornamelijk lollig bedoeld waren (van 2004 t/m 2006) en dus moet ik het meeste toewijzen aan de categorie: "Vind je dat nou leuk, grote lummel." Vanaf half 2006 begint er eigenlijk pas een beetje niveau in te komen. Ook valt het me op dat er nogal veel logjes toegewezen moesten worden aan de categorie: "Mack is maatschappij-kritsch" omdat ik er nogal van hield mijn gal te spuien op managers, commercie, politiek en tv. En dat ben ik nog steeds niet verleerd, dus die categorie ga ik hier op ontsnapt.web-log ook toevoegen. Maar alles op zijn tijd. Eerst nog maar eens wat avonden spenderen aan het bijwerken van mijn vorige log. Dan hoop ik dat ik wat meer logjes kan toevoegen aan de categorie: "Mack’s mooiste logjes." Maar waar het vooral om te doen is, is natuurlijk de categorie: "Papa Mack."

Dat Hans en Tammar ooit nog eens kunnen teruglezen hoe hun vader destijds over ze dacht. Tenminste, als ze dat interesseert. Dat weet je nooit met de jeugd van tegenwoordig. Maar anders is het nog niet voor niks. Archiveren is eigenlijk boekhouden maar dan zonder cijfers. Orde scheppen in een chaos. En ik bewijs archeologen vast een dienst, voor als ze dit stukje historie opgraven, over 1000 jaar.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

8 gedachten over “Categorieën”

  1. Ik ben ooit begonnen om mijn oudere logjes in categoriën in te delen, maar ben er later mee gestopt, ik heb alleen de categoriën die ik echt interessant vond of waar nog wel eens via bv google iemand belandde compleet gemaakt, de rest vind ik wel best zo.

  2. Ik heb een jaar of 4 terug alles in categoriën geprakt. Dat leek me handiger dan de zogenaamde ‘tag’s’ die bij web-log niet werken. Klik maar eens op zo’n tag en je krijgt de melding dat ie niet bestaat.
    Het voordeel van die categoriën is dat ze het wel doen en dat je logjes die over hetzelfde gaan bij elkaar kunt groeperen. Vervolgens kwam ik er al snel achter dat je een logje in meerdere categoriën kan parkeren. Erg handig leek me dat.
    Vervolgens ging het een beetje mis. In de meeste logjes fiets ik ergens in de omgeving van Alkmaar en valt me iets over het milieu op. Dus staan er erg veel bij zowel fietsmatig, alkmatig en milieumatig. Dat is dus nog steeds een zoekwerk.
    Misschien is het systeem van punt.nl beter waar je categoriën in categoriën kan nesten. Ben benieuwd of dat in de volgende versie van web-log komt, die deze maand wordt gelanceerd.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s