Reünie.

Vandaag was ik op een reünie van de vierde klas lagere school in Drunen. Ik ben 23 jaar weg daar en heb sinds die tijd niemand meer gezien. Van tevoren best zenuwachtig maar al gauw is het toch net of je je klasgenoten nooit uit het oog verloren bent. Opvallend vond ik dat er maar weinig zonder kinderen waren en dat bijna iedereen nog in een straal van 30 km rond Drunen woont.
Drunen, waar ik tot mijn dertiende heb gewoond, symboliseert voor mij een gelukkige jeugd, ik heb er dan ook veel herinneringen aan. Klasgenoten van de lagere school zijn zes jaar een onderdeel van mijn jeugd geweest. Ik ben altijd benieuwd geweest hoe het ze vergaan is en had de stille behoefte ze weer eens te zien. Vandaag ging die wens in vervulling.

De klassenfoto zoals hierboven is opnieuw gemaakt met ons in dezelfde positie. Ik hoop die binnenkort aan dit logje te kunnen toevoegen. De vader van Pauline (die hier wel eens reageert) was er ook. Hij heeft mij twee jaar lang les gegeven en heeft dus min of meer bijgedragen aan de enorme hoeveelheid kennis die ik bezit.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

25 gedachten over “Reünie.”

 1. Allemaal. Er waren er vijf niet. Maar die leven nog wel. Gelukkig maar, wij zijn pas 37 en ik traditioneel de jongste van de klas ben pas 36.

  Like

 2. Op het punt van leuk om mee te maken: Dat lijkt me een hele fijne dag geweest, Mack
  Op het punt van de immense kennis: Barf! Sorry, Pauline.

  Like

 3. @Mack: Mooi! Je weet maar nooit tegenwoordig.
  @Jan: Hahaha, geen excuses aan mij hoor, ik voel me niet in het minst verantwoordelijk voor de al dan niet door Mack opgedane kennis 🙂

  Like

 4. Hoi Maurice
  ik heb het erg naar m’n zin gehad vandaag, net wat je zegt
  het was weer als vanuits als je met elkaar aan het praten was.
  Zo vertrouwd.
  Ik vind het wel schattig om te lezen dat je wens in vervulling is gegaan vandaag.
  En ik vond het ook erg leuk om jou in het echt te zien,en niet alleen via de mail.

  Like

 5. Laat me raden…Jij bent die patser in dat retro hippe traningsjasje op links.
  Tssss 37 jaar, je komt pas kijken.

  Like

 6. Ja die helemaal links en geen spat verandert he? 😉 Dat zeiden ze op de reunie zeker ook.
  Herkende Pauline’s vader je nog?

  Like

 7. 🙂 Hallo, al klikkend kwam ik bij jou terecht en heb me prima vermaakt. Ik vind het knap dat je uberhaubt nog namen kent uit die tijd. 37 he.. ik ben 44 en kan me er weing van herinneren. Ik vraag me af wanneer dat inzet dan. Tof.. lijkt me leuk ene reunie.

  Like

 8. Nou is het weer anders he? Ja he? Mack je zit te sleutelen of heb ik gewoon teveel rose in het zonnetje gedronken… :)(log grootte aangepast?)

  Like

 9. Ik lees nog wel eens in het boek wat destijds is uitgegeven bij het 25 jarig bestaan van de mavo. Was jij er toen ook nog of was je toen al weg?

  Like

 10. @Kwebbel: Hij zei gelijk: Jij moet de groeten hebben van m’n dochter.
  @Ria: je hebt teveel rose op.
  @Albert: Ik denk dat ik al weg was. Ik ging in januari 1983.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.