Lisa-Marie

Alsof een ver familielid is overleden, zo voelt het. Ik heb over haar geschreven hier, het zelfs zo gedraaid dat ze stiekem mijn zus was. Goed, ik was toen een stuk minder grijs en had nog praatjes. Maar leuke verhaaltjes waren het wel onder de titel “calling Elvis”

Ik schrok van het nieuws vanochtend. Ze is een jaartje ouder dan ik, ik wilde vroeger met haar trouwen. Niet heel serieus, want de volgende dag had Karin weer mijn aandacht, maar het geeft maar aan dat ik goed bewust was van haar bestaan.

Gisterenmiddag kreeg ik ineens een ingeving en wilde weten wat “How great thou art” betekende. Ik had er nooit bij stilgestaan want dat deed ik immers nooit bij songteksten, en voor mij betekende het iets als: hoe groot door kunst. Deze gospelplaat van Elvis kwam op een of andere manier in me op toen ik in het bos liep. Nu ik wat beter Engels kan, dacht ik ineens, “hoe groot hoewel kunst, dat slaat toch nergens op” en eenmaal thuis zocht ik het op. “Hoe groot gij zijt,” is het en dat maakte het ineens logisch. Ik luisterde een aantal gospelnummers van the king en hervatte toen mijn werk.

‘s Avonds kwam het bericht dat ze naar het ziekenhuis was gebracht, maar ik zag de ernst niet in. Vanochtend bleek ze overleden en zag ik het eerste bericht van een fan met daaronder de tekst: how great thou art.

Rust zacht Lisa. 1968-2023

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

2 gedachten over “Lisa-Marie”

  1. Als ik haar levensloop zo lees, blijkt het hebben van een beroemde ouder niet tot aanbeveling te strekken. Je ziet het bij andere kinderen van celebreties. Het lijkt alsof ze, opgegroeid in de spotlights en op de rode loper, verslaafd zijn geraakt aan de aandacht. Ze denken ook te kunnen zingen of acteren, net als hun beroemde ouder, en ze krijgen aandacht, niet vanwege hun prestaties, maar omdat zij het kind zijn van.. LM was 9 toen haar vader overleed, en als haar moeder haar beter beschermd had en zich had afgekeerd van de paparazzi was het ongetwijfeld beter afgelopen met haar. Vier keer getrouwd, twee keer heel kort, met beroemdheden, Michael Jackson en Nicholas Cage. Dit kun je toch alleen zien als een roep om aandacht. Uiteindelijk raken deze mensen, net als hun beroemde ouders, het spoor volkomen bijster. Ze raken aan de drank en/of drugs, en andere dingen die hen te gronde richten. Het zijn sterke benen die de weelde kunnen dragen. En aan haar vader was al te zien dat hij het niet kon. Hij betaalde de rekening al op zijn 42e.

    Geliked door 1 persoon

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: