Het nieuws van 17 oktober.

Goedenavond.

In de strafzaak waarin verdachten van betrokkenheid bij de dood van een zevenentwintigjarige man terecht staan, vindt het OM het strafverzwarend dat de verdachten blijven zwijgen. De rechter gaat hier niet in mee en heeft bepaald dat de bekentenissen onder dwang moeten worden verkregen.

Nederland blijft in de strijd tegen de Russische agressie wapens leveren aan Oekraïne die ze net niet nodig hebben. Dit om de Russen niet tegen het zere been te schoppen.

Een hobbyboerin wil niet betalen voor een wolfwerend hek ter bescherming van haar schapen omdat andere mensen de wolf zo graag terugwillen. Laatstgenoemden hebben de wolf persoonlijk verzocht zich weer in Nederland te vestigen. “Het is tuig van de richel dat met de wolf samen afgeschoten moet worden. Leer boeren iets over de natuur zeg, de wereld op zijn kop! Lang voor er wolven bestonden waren er al hobbyboeren met schapen in een weiland!”, aldus de boerin.

De aanvoerders van Feyenoord en Excelsior weigerden de aanvoerdersband in regenboogkleuren te dragen. Dit veroorzaakte grote opschudding in de media. Verder nergens. De beide aanvoerders wensen anoniem te blijven en in verband met hun lastige achternamen respecteren wij die wens.

En dan het weer met met Willemijn Hoebert. Denk aan de Franse uitspraak. Dus Guillaumine Hoebert. In verband met de belachelijke jurk die ze vandaag weer heeft uitgekozen, adviseert het KNMI u voor één keer zelf uit het raam te kijken om te weten wat het voor weer wordt.

Ik wens u een fijne avond.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

21 gedachten over “Het nieuws van 17 oktober.”

 1. Had ze een rare jurk aan? Ik wordt altijd enorm afgeleid door heur haar. Dat stijle dat iedere keer als ze haar hoofd omdraait meezwiept, bijna horizontaal. Ik hoor dan niet hoe het weer wordt.

  Geliked door 2 people

 2. Er is wel een puntje van aandacht, je mag de wolf zelf niet afknallen als hij als een dolle tekeer gaat bij je schapen. Tegen dat lukraak zonder noodzaak afmaken van huisdieren want ze eten er niet van. Daar moet wel wat tegenover staan en dan niet de vergoeding van economische schade van je lievelingskoe. En wat te denken als de wolven weer gaan optreden in grote roedels want dan ben je als mens ook niet meer veilig.

  Like

  1. Dat als een dolle tekeer gaan komt omdat de schapenhouders hun schapen zo opsluiten dat de wolf er wel in kan, maar de schapen er niet uit. Een vos doet dat ook als hij in in kippenhok is. Een wolf zou dat in de natuur ook doen, ware het niet dat de overige herten niet gaan staan wachten tot ze aan de beurt zijn. Ze eten er niet van omdat ze het zware schaap niet over de omheining meekrijgen. Je moet de boel wel beveiligen als je nu al een paar jaar weet dat er wolven lopen. Mensen lopen niet snel gevaar. Een wolf leert van zijn ouders dat mensen niet te vertrouwen zijn, en dat hij zich beter kan richten op prooidieren in het bos. Schiet je één van die ouders af, heb je kans dat de jongen hun opvoeding weer zelf moeten gaan aanleren door schade en schande, waarbij ze zich weer op schapen richten of te dicht bij mensen in de buurt komen. Afgelopen zaterdag filmde iemand hier twee kilometer vandaan een roedel van 11 wolven.

   Like

  2. Over de hele wereld zijn/worden hondenrassen gefokt voor het beschermen van vee.
   Heel veel stadse mensen hebben deze honden als schoothondje in huis.

   Misschien kunnen stadse mensen en veeboeren eens met elkaar in gesprek gaan.

   Beschermen van vee tegen de wolf en/of wolven kan met honden.

   Diervriendelijke groet,

   Like

   1. Zou kunnen, maar zorg dan dat de hond losloopt, aan een lange lijn kan hij zich ook niet verdedigen tegen meerdere wolven. Maar heel simpel, met 1.20 m hoog hek en schrikdraad voorkom je vrijwel alle wolvenaanvallen.

    Like

 3. In de wilde natuur kan ik de aanwezigheid van een wolf wel plaatsen maar niet meer in zo’n in strookjes grond verdeelt (gecultiveerd) land als Nederland. Ik heb behalve het nutteloos doodbijten van huisdieren (nog) niks tegen de aanwezigheid van een wolf. Je argument van afzetting van een terrein is daarom overtrokken omdat je aangeeft dat het schaap daarmee een vluchtmogelijkheid wordt ontnomen. Een in het wild levend hert zal er van door gaan maar een schaap doet dat niet.

  Like

  1. Een schaap is door de mens gecultiveerd en komt in het wild niet voor. De voorgangers waren wat behendiger. Op de veluwe leven ook moeflons, maar horen hier ook niet en zullen door de wolf worden uitgeroeid, omdat ze niet de bergen in kunnen vluchten. En een schaap gaat er echt wel vandoor, ze zijn alleen niet zo snel meer.

   Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: