Dingen die belangrijk zijn.

Ik denk er sterk aan, het is al 99% zeker, om niet te gaan stemmen deze keer. Ik vind het niet verantwoord dat het doorgaat. De coronacijfers stijgen weer en als je massaal Nederland laat uitlopen om te stemmen is dat vragen om problemen. Tenminste, zo was het wel met andere evenementen of feesten. De verkiezingen worden het feest der democratie genoemd, en feesten zijn niet toegestaan. Wat heb je trouwens aan een nieuw kabinet als je toch dood ligt te gaan aan de beademing van de intensive care?

Ik overdrijf in lichte mate. Hoewel exact dezelfde redenering wel vaak werd gehanteerd als iemand zich niet aan de coronamaatregelen hield. Het doorgaan van de verkiezingen riep bij mij toch vraagtekens op. Waarom mag dit gewoon doorgaan en wordt zelfs de avondklok tijdelijk later ingesteld om dit feest door te laten gaan? Waarom hoor ik geen politicus zich hardop afvragen of dit wel slim is? Zijn de eigenbelangen nu toch te groot geworden en kunnen we het risico op totale overbelasting van de zorg nu wel op de koop toe nemen?

Overigens zou ik wel per brief hebben willen stemmen. Maar daar ben ik niet oud genoeg voor. Niet dat ik weet op wie ik zou stemmen, ik kan al wel wat partijen uitsluiten. Maar daar kom je er niet mee. Uiteindelijk maak ik vaak op de laatste dag een keuze. Niet uit volle overtuiging, maar meer van ‘dan moet het maar.’ Ik kan geen enkele partij serieus nemen namelijk. Maar het land moet toch geregeerd worden. Vroeger had ik dat wel aan de koningin willen overlaten, maar de huidige koning dicht ik niet heel veel talent toe.

Het wordt in elk geval weer een coalitie, wat betekent dat partijen bepaalde standpunten moeten laten vallen. Dat zijn dan meestal de extreemste standpunten, waardoor je uiteindelijk weer een zacht gemiddelde krijgt dat lijkt op het zachte gemiddelde van de vorige keer. En oppositie staat weer in de banken, moord en brand te schreeuwen in de hoop op persoonlijke doelpunten. Poppenkast.

De dingen die ik belangrijk vind in het leven worden grotendeels niet door de politiek geregeld. Die worden door helemaal niemand geregeld. Ik wil bijvoorbeeld weer strenge winters, ik wil wolven, ik wil heel veel minder mensen in Nederland, ik wil minder strenge straffen op snelheidsovertredingen, ik wil een verbod op de VAR, ik wil een verbod op blaaskaken, ik wil een verbod op foute informatie, een verbod op oeverloos geouwehoer, ik wil een verbod op alles met Mol, op de Toppers, op slechte humor, op onrecht, op dierenmishandeling, op zinloze technologie, weet je, eigenlijk heb ik geen idee. Doe maar wat, ik pas me wel aan.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

20 gedachten over “Dingen die belangrijk zijn.”

 1. Ik schrik hiervan hoor. Stemmen is zó iets belangrijks en een basaal grondrecht. Elders in de wereld geven mensen hun leven omdat ze strijden voor stemrecht in hun land. Daarom ga ik. Altijd.
  Mocht je niet gaan stemmen, machtig dan in elk geval iemand anders om een extra stem uit te brengen is mijn tip. Dan hoef je óók niet naar buiten.
  Daarnaast is het mijn mening dat als je niet stemt je dan daarna ook niet mag zeuren als er iets niet naar wens gaat vanuit het kabinet. Je kans om er dan wat aan te doen (hoe superieniemienie klein die invloed dan ook is) heb je dan laten lopen.
  Ik wens je wijsheid toe. En een knuffel.

  Geliked door 1 persoon

  1. Tuurlijk mag je zeuren, er is toch geen stemmen mogelijk op individuen die je kunt kiezen omdat je je kunt verenigen met hun gedachtegoed dat ze verondersteld worden voor je uit te dragen. Je stemt op een partij, een instituut, dat zijn eigen politieke agenda heeft en zich niks gelegen laat liggen aan die individuele stem waaraan jij je voorkeur hebt gegeven. Waar komt die onzin vandaan dat je niet mag klagen/zeuren als je niet stemt omdat je toch wel door zowel de hond als door de kat wordt gebeten.

   Like

   1. kijk dat je zelf niet met je blote handen helpt voorkomen dat het ambulance-personeel zijn werk kan doen, daar heb ik begrip voor. Maar dat je niet met een rood potlood mede bepaalt dat tegen dat tuig fors wordt opgetreden, dat kan ik alleen maar begrijpen als jij met een verstuikte enkel je pilletje van Drion al inneemt, dat vind ik wel weer solidair.

    Like

    1. Daar noem je nou net wat op. Wie van die politieke partijen hebben het tegengaan van agressie tegen ambulancepersoneel op de agenda staan met als volgende agendapunt Nederland volbouwen met windmolens. Moet ik die windmolens dan maar voor lief nemen als ik het op zou willen nemen voor ambulancepersoneel? En zijn deze gebeurtenissen dan misschien weer een rechtvaardiging voor het afranselen van stille geweldloze betogers ? De wereld is niet zo zwart wit als je het wilt doen voorkomen met je Drion pilletje bij een verstuikte enkel. Er zijn tussenvormen mogelijk.

     Like

  2. @Randi: Het gaat niet om mijn besmettingsgevaar, maar om dat van heel Nederland. Als ik iemand machtig, verandert daar helemaal niks aan. Het kan er bij mij niet in dat dit koste wat kost door moet gaan. Ik ben het daar niet mee eens, en laat dat zien door niet te stemmen.

   Like

 2. Partijen zijn instituten en de leden moeten zich er aan conformeren op straffe van uitgesloten worden. Maar er zijn best individuen wiens ideeën me aanspreken zoals bijvoorbeeld die van Pieter Omtzigt maar die is van het CDA en zal als puntje bij plaatje komt toch als CDA-er zijn stem moeten uitbrengen ook al staat hij er persoonlijk niet achter.

  Like

 3. Ik kon per post stemmen en heb dat verleden week ook gedaan.
  Iene miene mutte, 10 pond grutten, 10 pond kaas, wie wordt de baas?
  Ik stem nooit op een christelijke partij. Religie en staat horen gescheiden te zijn. Ik stem altijd op een vrouw. En ik heb geen enkele illusie dat er iets verandert in dit land.
  Maar je kunt in vrijheid stemmen en dat is een heel groot goed.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: