Geen commentaar

Ik mag de komende kabinetsperiode niet zeuren omdat ik niet gestemd heb. Ik mag ook geen commentaar leveren, want dan had ik maar moeten stemmen. Ik mag wel meepraten over derde golf, want ik heb mijn best gedaan die te voorkomen. Ik vertrouwde het voor geen meter, op dezelfde gebiedende toon waarmee Rutte ons eerst opriep: “blijf thuis!” zei hij nu, “ga stemmen!” Vervolgens zei hij dat het veilig was, net zoals laatst de horeca en de winkeliers riepen dat het veilig was. Maar dat gold toen niet. Helaas hebben niet veel mensen mijn voorbeeld gevolgd en gaan we de komende twee weken kijken hoe de cijfers zich ontwikkelen.

Ik hoorde ’s ochtends nog op de radio dat Diederik Gommers had opgeroepen om het stemmen een paar maanden te verplaatsen. Dat legden ze aan Kasja Ollongren voor, die vervolgens reageerde met: “we hebben er zorgvuldig naar gekeken en wij denken dat het veilig is.” Daar sta je dan, op je plek gezet met een non-argument. Hoe dit nu ineens veilig kon zijn was me een raadsel. Ik wantrouwde deze ommezwaai des te meer, zelfs de avondklok werd niet meer gehandhaafd. Ineens was alles weer mogelijk voor het feest van de democratie. Daar werk ik niet aan mee, aan het in beweging krijgen van die miljoenen mensen. Mocht dit goed gaan, dan gaat er meer goed.

Achteraf ben ik ook wel tevreden dat ik niet ben gaan stemmen. De partij waarop ik zou hebben gestemd deed amper mee en is geen schim meer van wat zij ooit was. Dat zou ook een beetje verloren hebben gevoeld. Bepaalde dingen hebben me wel verbaasd, zoals het dansje op de tafel van Sigrid Kaag. Er zat warempel beweging in het mens. Tijd voor nieuw leiderschap, was de loze kreet van D66. Als ik een partij zou oprichten zou mijn kreet zijn: Weer vier jaar Rutte! En ik had geleverd.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

5 gedachten over “Geen commentaar”

  1. Het klopt allemaal voor geen meter en de mensen krijgen door dat voor hen niet hetzelfde geld als voor degenen die over hen beslissen. Wanneer je niet het ‘goede’ voorbeeld geeft maar het ‘slechte’ gaan mensen zich ook naar dat voorbeeld gedragen. Wanneer ze dan in opstand komen is het tuig of zijn het eencelligen en omdat het dat zijn is het door beslissers gerechtvaardigd ze met gummiknuppels neer te maaien en verrot te slaan. Dan wordt het gerechtvaardigd om alsmaar meer maatregelen te nemen en daarmee de vrijheid en het recht van het volk te ontnemen. Achterlijke overheid spotjes proberen de mensen gehoorzaamheid bij te brengen maar het hek is al van de dam. Achterlijke mensen zeggen ‘ik heb toch niks te verbergen’ en leveren vrijwillig hun nog schaarser geworden vrijheid in. We hebben een chronische behoefte aan oppositie van deze regering zodat ze niet alles zo maar door kunnen drukken. Daar heb ik op gestemd.

    Like

  2. Ik mis je commentaar nu al. 😉

    In mijn gebied gaat het op dit moment in de directe omgeving flink fout. Zo stond buurgemeente Beemster boven aan de lijst me meeste besmettingen per inwoner. Vervolgens gaat het fout in De Rijp (net binnen de gemeente Alkmaar) en Castricum. Moeten veelal naar het regio ziekenhuis op 50 meter afstand van m’n woning. En die zit (met hun beperkte capaciteit) al weken mudjevol. Veel ambulances gezien tot 8 per kwartier en nog zo’n gele helicopter. Was dus ook niet voor stemmen. Heb afgewacht tot het rustig was. Was goed georganiseerd. Toch heb ik de indruk dat de toename van de laatste dagen wel eens z’n oorsprong in het stemmen kan hebben. Verder betreft het hier vooral lagere scholen en ik snap dan ook niet dat ouders doodleuk met hun kinderen de supermarkt ingaan. Laat die verspreidertjes thuis! Stroomt het in de winkel ook nog eens sneller door.

    Geliked door 1 persoon

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: