Referendum

Ik heb een referendum gehouden onder enkele inwoners van Kaliningrad, en met overgrote meerderheid voelen de inwoners zich Duits. Na overleg met de Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft deze laatste gisterenavond deze Oblast tot Duits grondgebied verklaard. Vanaf nu staat deze voormalige Russische exclave onder Duits gezag. Elke poging van de Russen om dit aan Duitsland toebehorende gebied binnen te vallen, zal worden beschouwd als een aanval op een Navo-lidstaat. Ik ben naar Duitsland gereisd en heb hand in hand met Scholz het Duitse volkslied gezongen.

Verder heb ik eens nagedacht over het historische bestaansrecht van Rusland, maar er is eigenlijk niets wat rechtvaardigt dat Rusland aan de Russen toebehoort. De Neanderthalers, waaruit de Nederlanders zijn voortgekomen, liepen lang voor de Russen in dit gebied. Willem Barentz heeft hoogstpersoonlijk op Nova Zembla overwinterd, lang voor er ooit Rus voet aan de grond heeft gezet. En zoals u weet is de Russische taal doorspekt met Nederlandse woorden en zeg nu zelf, klinkt Peter de Grote Russisch in uw oren? Een puur Nederlandse naam, hoeveel bewijs moeten we nog aanleveren?

In 1941 hebben de Duitsers zich moeten verdedigen tegen de Russische agressie en zijn daarom operatie Barbarossa gestart. De Bolsjewieken onderdrukten de Duitse gemeenschap die daar in vrede probeerde te leven, maar die gedwongen werd om hun beschaving op te geven en te moeten leven als de Russische barbaren, die er zelfs niet voor terugschrokken om hun eigen kinderen op te eten. Dat heeft Duitsland begrijpelijkerwijze niet toegestaan en heeft zoals bekend om die reden operatie Barbarossa in het leven geroepen.

Rusland heeft geen bestaansrecht, laat u niks wijsmaken door Vladimir Poetin, die net doet alsof hij een voorvechter is van de vrije westerse waarden.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

6 gedachten over “Referendum”

 1. Ik begrijp niet wat hij met Ukraine wil, is Rusland niet groot genoeg? Wat bezielt die figuren? Grootheidswaan denk ik, en daarbij is hij een psychopaat.
  Het komt nooit goed met die Russen. Misschien kunnen ze Servië inlijven, dat zal vast weinig moeite kosten.

  Like

   1. Ja, dat hij zich in zijn grootheidswaan de nieuwe tsaar waant is wel te zien aan zijn entree in een ruimte en de afstand die hij creeert met die meterslange tafels. Het ontgaat mij echter wat er in dat hoofd omgaat, wat hij denkt te bereiken met dat machtsvertoon. Hij moet onderhand zelf ook wel doorhebben dat hij het onderspit gaat delven, en dat het niet goed met oorlogsmisdadigers afloopt vertelt de geschiedenis. Net als bij Hitler zitten er een paar aansluitingen verkeerd in die kop. Maar ze kunnen niet zonder hun aanhang. Mensen die mee denken te kunnen profiteren en het domme volk dat gelooft wat hen voorgehouden wordt. Ik ben benieuwd hoe dit afloopt.

    Geliked door 1 persoon

    1. Ja mooi verwoord, die onmetelijk lange gangen met rood fluwelen gordijnen met gouden knopen en hoogpolige rode tapijten waardoorheen mijnheer paradeert alsof God voorbij komt voor de in livrei gestoken wachters wiens hoofden vol ontzag met de potentaat meedraaien. Het moet indruk wekken (of in stand houden) dat het alfamannetje hoog op de rots is gezeten en genadeloos zal afrekenen met eenieder die hem denkt naar de kroon te kunnen steken. Dat dat niet meer gaat gebeurens is wat ik denk dat er in dit zielige achtergebleven kinderhoofdje al zo’n 60 jaar omgaat.

     Geliked door 1 persoon

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: