Redelijkheid

Er is een ding dat me niet loslaat en dat is m’n nieuwe termijnbedrag voor energie. Hoe wij het voor elkaar krijgen weet ik niet, maar ons nieuwe termijnbedrag is € 660 euro. Niemand die ik spreek betaalt zoveel, dus iets doen wij fout. De meesten zitten zo rond de 200 euro, en volgens een recent onderzoek van de ABN AMRO bank is het gemiddelde termijnbedrag in Nederland € 163 euro. Niks aan de hand dus.

Als ik erover klaag wordt mijn humeur er niet beter op. Mensen vinden dat je niet moet zeuren en gaan ervan uit dat ik het makkelijk kan betalen. Of eentje zegt dat hij € 100 per maand betaalt, voor vijf jaar vast gezet. Of een andere, die geeft aan ook € 700 per maand te moeten betalen en voegt er grijzend aan toe dat hij alleen AOW heeft. Dat hij met een dure nieuwe Porsche naar de club komt, laat hij even weg. Ik hoef die verhalen niet. Ik wil of iemand die mij vertelt hoe ik ook een redelijk bedrag ga betalen, of een medestander om mijn chagrijn mee te kunnen delen.

Of ik het kan betalen moet nog blijken, maar het wil nog niet zeggen dat ik het wil betalen. Het is een misstand, een misdaad, een kapitalistische fout die hersteld moet worden. Dus, ik zit nog liever in de kou, dan dat ik accepteer dat dit normaal is. Ik ben ook veel te lang een brave burger geweest. Ik heb de overheid alleen geld opgeleverd, terwijl anderen de maatschappij miljoenen kosten. Ik bedoel, als iedereen was als ik had je geen politie, leger, of fiod nodig. Waarom krijg ik geen korting? Als ik morgen een aanslag pleeg, kost dat de overheid miljoenen! Dus waarom krijg ik niet een deel terug als ik beloof het niet te doen?

Nee, last hem maar 660 betalen, en z’n pensioen korten we ook nog wel, vlak voor hij er is.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

8 gedachten over “Redelijkheid”

 1. Die 660 is dan ook nog eens een gemiddelde. In de winter stook je veel meer en dat gaat met deze bedragen boven de 2000 euro/mnd komen. Dan kan overwinteren in Somalië wel eens goedkoper zijn.

  Geliked door 1 persoon

 2. Tja ik weet het ook niet. Ik bezuinig me het apezuur op stookkosten. terwijl velen om mij heen zonnepanelen hebben kunnen aanschaffen en overgaan op infrarood zet ik in op dikkere kleren. Ik krijg binnenkort de afrekening over het afgelopen jaar en het nieuwe maandbedrag. Weet nog niet wat het gaat worden.

  Like

 3. Wat het bij ons gaat worden weten we nog niet. Ik heb dit soort bedragen meer gehoord. Volkomen absurd. Wij hebben gelukkig het dak al vol liggen met zonnepanelen, want wie ze nu wil aanschaffen kan dat niet eens.

  Like

 4. ‘Ik heb de overheid alleen geld opgeleverd, terwijl anderen de maatschappij miljoenen kosten. Ik bedoel, als iedereen was als ik had je geen politie, leger, of fiod nodig. Waarom krijg ik geen korting?’ Dit vind ik een heel terechte opmerking. Het is geen wonder dat zoveel mensen zich gepakt voelen door het overheidsbeleid. Goed gedrag wordt niet beloond, terwijl alle aandacht naar de ‘slechteriken’ gaat. Van mij mag er meer veel nadruk komen op waardering voor burgers die iets positiefs bijdragen aan het land, de economie en aan de sociale samenhang van maatschappij. Exact hetzelfde zou van asielzoekers moeten mogen worden verwacht, met een 15% marge voor mensen die echt niet kunnen bijdragen wegen handicap, etc.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: