Gezellig

Gisteravond hadden wij de haast onvermijdelijke buurtbarbecue. Wij hebben daar nooit zo’n zin in, want ja, buren zoek je niet uit. Er zitten een aantal leuke tussen, maar de meesten, daar heb ik niks mee. Ik zat tussen een leuke en mijn buurman in, die het hoogste woord voerde over Ajax, energierekeningen die hij volledig onder controle had, en over een boom in onze voortuinen die volgens hem doodging. En overal een antwoord op, ik had er al snel de schijt van.

Dan word ik zonder dat ik het kan helpen wat grof in de mond, want ik noemde Antony (de voetballer) een paardenlul en toen het ging over de beste zangers zei ik dat ik daar niet tegen kon vanwege dat gejank door de medekandidaten. Ik hou daar helemaal niet van, want het helpt het hele land naar de kloten, die gemaakt jankende kerels. Tom Coronel heeft er ook zo’n handje van, laatst zat hij te janken toen het Nederlandse volkslied verkracht werd bij de F1. (Nou was dat ook best erg) Ik geloof dat niet, het is janken om aandacht te trekken voor de camera.

Dit is geen stoere praat van mij, ik kots erop. Ik vind huilen prima, maar graag om erge dingen. Je bent ernstig ziek, er gaat iemand dood, een relatie gaat uit, of je ziet het gewoon niet meer zitten, allemaal prima. Maar de beste jankers, gadverdamme! Allemaal nepemoties bedoeld om de aandacht van de camera te trekken. Alsof ze verdomme denken dat ze Máxima zijn.

Goed, dat had ik beter niet kunnen zeggen, want dan word je wat glazig aangekeken. Nou ja, prima, misschien nodigen ze ons volgende keer niet meer uit. Er reageerde ook al niemand in de buurt app toen ik meldde dat Elizabeth de groep verlaten had. Ja, eentje lachte, maar die moest dat later van z’n vrouw weghalen.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

14 gedachten over “Gezellig”

 1. Beste zangers heb ik ooit eens per ongeluk teee minuten gezien. De titel al, beste zangers, wat ik zag waren matige tot 3e rangs zangers. En dat gejank inderdaad! Waar gaaaat het over!? Over aandacht op je vestigen en je concurrenten in het bestezangers vak een aanstellerige veer in de kont steken. Ik snap niet dat je daar naar kijkt. Ook snap ik niet dat je meedoet aan buurt barbecues. Het eerste jaar dat we hier woonden kwam een nogal bazige buurvrouw langs om te vragen of we meededen. Ik had veel aan m’n hoofd en zei dat ik dat zo een-twee-drie niet wist. Of ik het dan wel even kwam melden ivm aanschaf hompen dode dieren. Dat vergat ik en we lieten de barbecue voor wat ie was ivm de niet zo prettige kennismaking van diverse lange tenen van buren. We wonen in een rotbuurt, iedereen denkt dat ie hier alleen woont. Aso’ s. Daarna kwam er nooit meer een barbecue. Máxima kan er ook wat van met dan neppe gedoe. Dramatisch hoofd scheef houden en rimpels in de voorhoofd leggen. Dat stel is zo nep als maar kan. Maar sorry, dat is een beetje off topic.

  Geliked door 1 persoon

 2. Sowieso zijn bekende Nederlanders een curieus volkje. Lachwekkend hoe zij hun gewicht voor de maatschappij totaal overschatten. Daar zijn sociale media ook debet aan; als je veel geretweet wordt ben je iemand. Maar alleen op Twitter, waar 99% van Nederland niet op zit.
  Buurtappgroepen zijn niet goed voor je bloeddruk, mij zien ze daar niet meer.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik ben het hier niet met je eens. Wij kijken bijna geen TV, behalve dan Hunted en Beste Zangers. Ik vind het wel een leuk programma (de titel laat ik me maar niet over uit) en dat terwijl de zangers die er komen meestal niet van het soort muziek zijn dat ik graag luister. Nu ben ik over het algemeen vrij goedgelovig, maar ik denk hier echt oprecht dat de meesten hun emoties niet faken. Er zijn er genoeg die geen traan laten of duidelijk hun tranen verbergen. Kan goed toneelspel zijn, maar daar vind ik verder niet zoveel van. En als ik er wel wat van vind is dat ook niet zo belangrijk verder. De reden dat ik het wel een leuk programma vind is dat je vaak hoort dat wanneer zangers buiten hun eigen genre zingen, ze óf door de mand vallen (ze kunnen niet al te best zingen, hun hitjes danken ze aan goede marketing), of juist ontzettend goede zangers blijken te zijn (ze kunnen beter stoppen met hun eigen flutmuziek en voor het echte werk gaan). Zo vind ik Roxeanne Hazes dus echt een verrassend goede zangeres, die gewoon zou moeten stoppen met die nietszeggende radiohitjes. Ze heeft een prachtige stem!

  Verder zijn feestjes per definitie niet leuk. Je zult mij er niet gauw zien. Energieslurpende activiteiten waar ik in de regel doodongelukkig vandaan kom.

  Geliked door 1 persoon

  1. Yukiko, ik heb het nooit gezien, maar dan zal het wel door de voorstukjes komen. Dan laten ze altijd die tranen zien, want dat trekt kijkers. En ja, die zijn afgesproken met John de Mol. 😉

   Like

   1. Ik denk vooral dat de voorstukjes zijn afgesproken, niet de tranen. Maar het is wel duidelijk dat er wordt aangestuurd op emoties, door te refereren naar moeilijk tijden uit je leven of bepaalde mooie herinneringen juist. Dan is de toon al gezet. Maar is dat nou zo erg? Ik hou wel van emoties. Emoties verstoppen is niet meer van deze tijd toch 😉

    Geliked door 1 persoon

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: