Drie onderwerpen

Na maanden van conditie opbouwen in de vorm van lopen in het bos, is het haar eindelijk gelukt, Linda heeft een wolf gezien. Ze belde me ervoor uit mijn bed om half acht ‘s ochtends. Ik moet zeggen, indrukwekkend. Ik heb er een paar jaar geleden een gezien, een moeder met jongen, maar lang niet zo duidelijk, laat staan op de foto. En ik loop ook vaak in het bos, maar ik vertik het zo vroeg m’n bed uit te gaan.

Even later kreeg ik het virtueel aan de stok met iemand die mij een oplichter vond, omdat ik iets zei over hoe de wet volgens mij in elkaar stak, en hij liever eigen rechter was. Ik kreeg het niet echt met hem aan de stok omdat ik er niet op reageerde, maar ik keek wel even op z’n profiel, net als wanneer je een truttig rijdende auto inhaalt, je altijd even naar binnen kijkt wie daar de weg onveilig maakte. Een Nederlandse vlag met daarop geschreven “eigen volk eerst” een foto van Geert erbij en dan nog een wijs levensmotto zoals je dat vaak ziet bij mensen. Deze had: “ik haat asielzoekers, oprotten met die opvreters!” Lijkt me echt een droom, alle asielzoekers weg en alleen maar dit soort fascisten om je heen in je land. Heerlijk!

‘s Avonds fietste ik terug van mijn moeder, en voor de tweede avond achter elkaar regende het. Weer niet lang, en lang niet genoeg, maar many creeks make one big river, luidt een Zweeds gezegde. Mijn moeder vroeg of ik haar auto wilde lenen, of dan tenminste een paraplu, maar we snakken naar regen, dan laat ik mij graag natregenen. Het was lauw water en ik werd nat, maar wat een fijn gevoel. Veel beter dan ik me herinner van mijn schooltijd.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

7 gedachten over “Drie onderwerpen”

 1. Ik heb een nest egels in de tuin. Zo leuk die vijf bolletjes die van ma tien centimeter buiten het nest mogen scharrelen.
  Dat is wel iets anders dan een wolf natuurlijk. Nou, die hebben wij hier ook. Paartjes met kleintjes. De schapenboeren zijn er niet blij mee. De wolven hebben al vijftien schapen in een dorp doodgebeten. En een kalfje. Hoewel dat ook een hond geweest kan zijn. Niet dat ik dat heb gezien. De egels wel. Daar heb ik wat vage foto’s van. Je kunt er niet te dichtbij komen, daar schrikken ze van. En eekhoorntjes in de tuin. Die zijn te snel om te fotograferen.
  Het valt nog te bezien of de wolf weer thuishoort in Nederland. Of welkom.

  Geliked door 1 persoon

 2. Egels en eekhoorns hebben wij ook veel. Soms nog steenmarters in de tuin. En veel soorten vogels. Als je mijn weblog grondig doorzoekt, dan zie je al zeker 15 jaar geleden berichten dat ik de terugkeer van de wolf toejuich. Als boeren anders denken, dan denk ik, die denken altijd anders. Schapen moet je veilig achter schrikdraad zetten. Als ze in Afrika leeuwen weten weg te houden bij het vee, dan moeten ze dat hier ook kunnen. Maar het zal wel teveel kosten.

  Geliked door 1 persoon

 3. Steenmarters zou je moeten wegjagen uit je tuin, want die kunnen je huis vernielen en de kabels van je auto kapot knagen. Een ten onrechte beschermd dier. Maar dat vind ik ook van vleermuizen. Bij regen en zondvloed zal ik eens terugbladeren in jouw webblog. Ik ben best benieuwd waarom jij de terugkeer van de wolf in Nederland toejuicht. In andere werelddelen wordt het vee ook geregeld belaagd door wilde dieren. India bijvoorbeeld. En wat dacht je van de vos. Die is er hier ook als de kippen bij. Ik denk dat een wolf op z’n gemakje over schrikdraad heen springt. Maar dat zoeken we op. In het bos hiernaast ook veel vossen en reeen. Op zondagmorgen mag ik graag eens op het bankje bij het ven gaan zitten en dan staan ze ineens achter me. Dan hou ik me heel stil zodat het lijkt of we even contact hebben. Nederland is mooi.

  Like

 4. 1.Prachtig die wolf! Ik zag het filmpje 3n ik had nog niets gelezen, en ik dacht…. Een WOLF! Een WOOOOOLF! Helemaal te gek! Ik kan me voorstellen als je daar bent en ziet ‘m opeens dat je helemaal uit je dak gaat! Of hij hier nou thuishoort of niet. Ik denk dan, hij bepaalt waar hij thuishoort. Wij moeten ons maar aanpassen.
  2. Vreselijk die mensen! Het nadeel van social media, je weet wie er om je heen woont.
  3. Lekker!

  Geliked door 1 persoon

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: