Herfst

Morgen begint de meteorologische herfst. Daar moet je je dus geen bal van aantrekken want de herfst begint pas als ik jarig ben geweest. Eerder niet. Dan zijn dag en nacht even lang en daarna worden de nachten langer. Zo is het seizoen bepaald, het heeft te maken met de aarde die om een denkbeeldige schuine as draait, vrij ingewikkeld allemaal maar nog geen reden om dan maar een andere datum voor de herfst te verzinnen.

Dat doen ze alleen om hun werk wat op te leuken, die meteorologen. Zo kunnen ze twee keer een seizoen aankondigen, wat beter is voor de kijk- en luistercijfers. Daarom zijn ook gevoelstemperatuur, weeralarm en weerrecords uitgevonden. Echt bont maken ze het pas bij de commerciële zenders, waar de extremen altijd nog net even wat extremer zijn dan bij de publieke omroep. Wordt het volgens het KNMI 37 graden, dan kun je er donder op zeggen dat uit die hoek een wind waait die temperaturen van boven de 40 graden meevoert. Maar die weermannen zijn dan ook de pesto met avocado etende tangodansers onder de meteorologen. De crème de la crème.

Niet erg, zolang je ze maar niet gelooft. De herfst begint nog niet. Het is zomer. Nog ruim drie weken.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

2 gedachten over “Herfst”

  1. Je hebt wel gelijk. Maar ik stond vanmorgen de was op te hangen in de tuin, zag hoe de bomen al hun blad verliezen en het voelde alsof de herfst er aan komt sluipen. Vanmiddag is het weer zomer. Met zijn 25 graden.
    En de mais staat er ook nog volop. Die wordt pas in de herfst gerooid.

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: