Sie Sind Festgenommen.

Soms zijn wij Nederlanders principieel. Dan staat er niks op het spel en kunnen wij het ons veroorloven om er een principiële mening op na te houden. Dat staat prima op je ongeschreven C.V. Als het geld gaat kosten, moet je zo’n principe wat bijstellen, of zelfs laten varen. Meestal kun je in zo’n geval het onderwerp beter een tijdje vermijden voor het geval iemand je ongeschreven C.V. uit z’n hoofd kent. Ik weet intussen dat je uiterst voorzichtig moet zijn met principes, je geloofwaardigheid is zo weg.

Zo hadden we vroeger een serie waar we graag naar keken, over een criminalpolitzist waarvan later bleek dat hij banden met de SS had. Schande natuurlijk, en Herr Derrick werd gelijk van de buis gehaald.

Maar waarom eigenlijk? Derrick was een steengoede serie en Horst Tappert een aimabele man. Oké, een SS verleden staat niet goed op je C.V. maar we doen toch ook onze VW of BMW niet weg? Er is een boek uit over Nazimiljardairs waarvan ik niet weet of er nieuwe feiten in staan, maar als de oprichter van BMW persoonlijk opdracht gaf voor de bouw van een concentratiekamp, dan is dat op z’n zachtst gezegd ernstig. Wat mij betreft brengen ze Derrick dan ook per direct weer terug op de buis.

“Mijn principes liggen zo hoog dat ik, er ik geval van nood, onderdoor kan.” Mooie quote, weet niet meer van wie.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

2 gedachten over “Sie Sind Festgenommen.”

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: