Last

Mijn vrouw en ik, wij worden ouder en lastiger. Deze korte inleiding zet ik er even bij met de reden om u te laten denken dat wij vinden dat het ook wel een beetje aan ons ligt. Dit om uw sympathie op te wekken.

Maar wij vinden helemaal niet dat het aan ons ligt, wij vinden het merendeel, zo’n 70% van onze medemens gewoon irritante eikels. Die zouden wat ons betreft ook gewoon weg kunnen, wat gelijk heel veel maatschappelijke problemen in één klap zou oplossen.

Sinds wij in een duurdere en nettere buurt zijn gaan wonen, op stand eigenlijk, hebben we heel wat meer overlast. Want wij hebben immers overal last van. Altijd is er hier wel iemand met een herriemakend apparaat bezig. U kent vast wel het verhaal van onze buren, die vanaf half negen ‘s ochtends zo hard in de tuin praten dat mijn dochter nooit kan uitslapen. Als ze bellen gaat dat het liefst op speaker in de tuin, zodat je precies weet wat voor oninteressant gesprek ze aan het voeren zijn.

De buurvrouw aan de andere kant vindt het leuk om om een uur of twaalf (want ik hoef niet te werken) op haar hakken de hond uit te laten. Omdat onze hond net zo is als wij, en een enorme hekel heeft aan hun hond, slaat ze aan en blijft blaffen tot haar gehak is weggestorven. Wij dus weer wakker. Als de hond eindelijk stil is komt de buurvrouw terug en begint het opnieuw.

Vannacht om een uur of half 1 zat ik in de badkamer en kwam ze thuis. Uitgebreid en hard pratend zodat ik weer letterlijk kon volgen hoe makkelijk haar hersenen het hebben, want die hoeven nooit na te denken.

Mijn ouders, en vooral mijn vader hamerden er altijd op, dat ik stil moest zijn. Met een rubber hamer dan, anders maakte dat teveel lawaai. Ik moest zacht praten, ik moest op mijn tenen de trap op, en als ik de deur dicht deed moest ik de klink naar beneden doen. Schreeuwen in de tuin betekende dat je naar binnen kon, je mocht vooral geen overlast veroorzaken.

En van die opvoeding ben ik nu het slachtoffer. Nu heb ik overal last van. En anderen niet. Ook die bescheidenheid die me als kind is aangeleerd heeft me altijd in de weg gezeten. Ik wil ook een irritante paardenlul worden waar iedereen last van heeft behalve ikzelf! Lijkt me heerlijk.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

17 gedachten over “Last”

 1. Het verschil der generaties wordt zichtbaar. Van de week verliet ik een restaurant en groette opgewekt het personeel, dat mij ongeïnteresseerd en licht verbaasd nakeek. Een klant groeten?! Nooit geleerd is nooit gedaan. Ik voelde me ineens heel oud.

  Geliked door 1 persoon

  1. De buurvrouw aan de andere kant is ouder dan wij. Gisteren had ik de achtertuin geveegd, komt zij aan met de bladblazer. Alles door onze schutting heen.

   Like

 2. Een heel verhaal ineens verdwenen. Door de type snelheid kennelijk Ctrl en r tegelijk ingedrukt, ben ik eindelijk achter. Nou nog zien dat ik deze toetsencombinatie er uit krijg want dit is niet de eerste keer dat me dat overkomt. Misschien heb ik straks nog zin weer te reageren.

  Like

   1. Je laat je toch ook niet wegjagen door dat soort mensen? Ik heb nooit eerder dan hier last gehad van lawaaiburen. Woonde ik vaak wel erg ruim, maar heb ook een aantal jaren op een flat in een niet al te luxe buurt gewoond. Daar had ik, ondanks dat ik boven, beneden en aan één kant buren had nauwelijks last. Hier woon ik in een buurt in een geannexeerd boerendorp en hier werden we ons al op dag 1 bewust van het feit dat de buren aso’s waren. Aso’s met kak. Hoe luxer de buurt hoe meer aso’s.

    Like

 3. Wij hebben dezelfde buren. En ik ben ook zo opgevoed om geen overlast aan anderen te bezorgen. Als we bellen, bellen we binnen. De buren lopen te ijsberen door de tuin met dat ding aan hun oor, zodat ik hun geleuter aan moet horen. Kinderen mogen buiten hun sirene laten aanstaan. Mensen weten niet meer wat ‘rekening houden met’ is. Het zijn allemaal asociale drollen. Ik hoop dat het in ieder geval een beetje helpt dat je niet de enige bent die er last van heeft. Hoewel ik vrees van niet.

  Geliked door 2 people

 4. En nu zijn de buren zaterdag op vakantie gegaan, en wat denk je? Een van die ouders is zijn miserable bestaan aan het oplossen door nu te gaan timmeren in hun huis. Dus we denken rust te hebben, welnee. Dit ga ik ook doen. Als wij op vakantie gaan laat ik hier iemand een week met een betonboor aan de gang gaan.

  Like

  1. Goed idee. Tegels doorzagen is ook een goed idee. Geeft niet alleen een oorverdovende herrie maar ook heerlijke stofwolken. Deed een van onze buren eens op een mooie zonnige Vaderdag.

   Geliked door 1 persoon

 5. Wij hebben in een inter level gewoond. Met een tuin van 4 bij 7 meter. Als ik thuis kwam van school en het was lekker weer kon ik niet buiten zitten, want daar waren 3 kleine buurkinderen aan het schreeuwen en jengelen. En ik kon dan geen kind meer zien.
  Een van die kinderen ben ik onlangs nog tegengekomen en het is me toch een leuke jongen geworden. Zo zie je maar.
  Wel ben ik hondsblij met onze eigen gebouwde huis aan de rand van het dorp. Hoewel de tuin me nu te veel wordt ,heb ik daar jaren met plezier in gewerkt. We laten het nu een beetje verwilderen. Toch heeft H. onlangs weer de heggen gesnoeid. Hij krabbelt langzaam weer op van het hartinfarct.
  En met buren moet je geluk hebben. Want ook in onze wijk met poepdure huizen wonen mensen die zich nergens iets van aantrekken. In hun grote bak het wijkje komen binnen rijden met een bloedgang. Of vuilnis buiten zetten op de dag na ophaal en het dan gewoon laten liggen.

  Like

 6. Ik ben dus niet de enige? Een achterbuurman die het hele jaar aan zijn camper klust terwijl hij naar een of andere maffe zender luistert die niet hard genoeg staat om te horen wat er draait, maar die wel constant op de achtergrond hoorbaar is. Het veel te hard rijden in onze smalle straat, ook door mensen met kleine kinderen. Zaterdagnacht een feestje twee straten verderop methet volume van de muzeik zo hard dat we dachten dat het onze buren waren. Om halt twee was het gedaan maar toen moest de dronken bende nog naar huis. Gek word ik er van

  Geliked door 1 persoon

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: