Boerenprotest.

Ik sta pal achter het boerenprotest. Dat komt zo: zij reden van zuid naar noord in een eindeloze stoet trekkers, wat een indrukwekkend gezicht was, en ik reed van noord naar zuid. Doet me denken aan een Frans Chanson trouwens, maar dat terzijde. Had ik nu in die enorme file gestaan, dan had ik zeker niet achter dit protest gestaan. Flikker op zeg! Dan had ik hun argumenten tot pulp vermalen en hun sentiment vals genoemd. Met hun duizend trekkers op de snelweg! Dan had ik gezwaaid met cijfers van het RIVM en met stikstof rapporten.

Nu niet, nu zeg ik gewoon: no farmers no food, stikstof heeft niks met de natuur te maken en het is een groot complot waarbij valse cijfers worden gecreëerd om boeren weg te krijgen. Zit je liever met een koe opgesloten in een garage of met een auto met draaiende motor? Nou? Huh?

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

4 gedachten over “Boerenprotest.”

 1. Als ik plotseling naar het ziekenhuis moet heb ik liever dat een draaiende motor klaar staat in de garage dan een koe.
  Maar ik begrijp de boeren wel. Jaren- en jarenlang hun gang mogen gaan van VVD en CDA. En, kort door de bocht, nu ineens alles terug moeten draaien vanwege natuurgebieden die door de EU zijn opgelegd.
  En wie zag ik staan bij het boerenprotest? Naast oa Wilders en Carolientje, de leider van Haga, onze huisjesmelker. Die heeft echt wel zijn navigatie aan moeten zetten, om te kijken waar het achterland zich bevindt.. Zeker even komen kijken of er nog wat op te kopen is.

  Geliked door 1 persoon

 2. Heel geestig!

  Maar die boeren hadden moeten natuurlijk protesteren tegen Rabobank, veevoerindustrie, verzekeringsmijen, veeartsen, producenten van die metersbrede landbouwmachines, transport, stallenbouwers, tussenhandel, supermarkten, die met zijn allen de boer opgejut hebben tot schaalvergroting op schaalvergroting. onder applaus van CDA en VVD.

  De agroketen heeft er dik aan verdiend, de boer zit tot zijn sterfdag in de schulden.

  Fialas.

  Geliked door 1 persoon

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: