Stoer

Hij vertelde me vandaag hoe hij was afgemat op de kazerne. “Jack,” (dat ben ik), “ik was drie minuten te laat doordat de bus vertraging had. Toen moesten we 50 burpee’s maken (geen idee) en drie keer de hindernisbaan. En we moesten lopen met zware balken en met zware platen om je nek. En op het laatst gaven de tweedejaars ons opdrachten. En toen werd ik zo kwaad dat ik ben gaan sprinten en toen viel ik neer. Ik kreeg geen lucht meer, toen hebben ze al mijn kleding uitgetrokken en wat te drinken gegeven, toen heb ik alles uitgekotst en was ik klaar. De wachtmeester zei: Je had de naam dat je veel ouwehoerde, die ben je vandaag officieel kwijtgeraakt.”

Daar was hij best trots op. Tijdens het afbeulen heeft hij ook nog een paar mede-studenten die begonnen te klagen tot de orde geroepen en daarmee heeft hij gescoord. Nee, hij doet het helemaal niet onaardig daar. Nou ja, dan doe ik z’n belastingteruggave wel. Ook stoer.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

4 gedachten over “Stoer”

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: