Inflatie

Heus, wij horen niet bij de mensen waar je financieel medelijden mee hoeft te hebben, want wij veroorzaken onze eigen armoede, maar hallo zeg! Hoe doen lagere inkomens dat? Benzine, €2,50 per liter, ons energiecontract loopt dit jaar af, wij hopen er met een verdubbeling af te komen. Want al die flauwekul die verteld is over € 500 per jaar meer, ik weet niet waar het vandaan komt. Goed, ze hebben het inmiddels bijgesteld naar €800 per jaar meer, maar ook daar zou ik direct voor tekenen. Ik denk dat we het over € 3000 per jaar meer hebben in ons geval. Praatjes van economen, je hebt er helemaal niks aan.

Gelukkig kon ik wel weer constateren dat diesel weer fors goedkoper (minder duur) is dan benzine, dus met elke tankbeurt ben ik 20 euro goedkoper uit. Tenminste nog iets!

Ook een leuke tijd om student te zijn. Geen kamer te krijgen, behalve tegen woekerprijzen en als je klaar bent met je studie heb je een schuld van gemiddeld 30000 euro. Moet je wel snel klaar zijn.

En dan lachen ze mij uit als ik zeg dat vroeger alles beter was. Je studeerde en zoop een jaartje of vijftien op kosten van de staat, liet je haar lang groeien, en zodra je ging werken knipte je het af en werd je een fatsoensrakker. Als er een medisch probleem was werd dat financieel in elk geval opgelost. Pensioen was er voordat je dood ging, en allerlei voordelige regelingen zorgden ervoor dat je al met pensioen kon als je net je laatste jeugdpuistje had uitgeknepen.

Waar het precies mis is gegaan is lastig aan te geven. Ik ben in elk geval van mening dat de oorlog in Oekraïne niet de grootste veroorzaker is, maar wel een dankbaar excuus. Ja, vervelend hè, die duurdere Engelse drop? Komt door Poetin, wij kunnen er ook niks aan doen.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

Eén gedachte over “Inflatie”

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: