Vlad’s opvoering

Poetin voerde vandaag een toneelstukje op, zodanig dat ik ineens begreep waarom Rusland zoveel leugens verspreidt. Kennelijk gelooft hij zelf dat niemand door heeft dat het hele stukje in scène is gezet.

De minister van defensie, in zijn vrije tijd generaal der strijdkrachten, kwam aan een tafeltje zitten om Poetin het nieuws te brengen van de bevrijding van Mariupol. Alle nazi’s waren verjaagd en de bevolking was bevrijd. De bevolking zelf weet echter van niks, en heeft het gevoel dat hun stad nu juist bezet is. Vervolgens geeft Poetin nog wat tactische aanwijzingen aan de generaal, hoe om te gaan met het laatste verzet. Alsof Vlad dat niet allang met zijn adviseurs heeft besproken deed hij nu net of hij die tactiek zelf verzonnen had.

Het zag er zo gemaakt uit dat zelfs de minister van defensie uitstraalde dat hij zich schaamde voor deze poppenkast. Alhoewel deze man vlak na de inval, pardon, de speciale militaire operatie, exact dezelfde schaamtevolle uitdrukking had toen Poetin hem beval de afschrikkingsmacht in de hoogste staat van paraatheid te brengen. Dus misschien is die schaamtevolle uitdrukking wel zijn natuurlijke. Net zoals Poetin uitstraalt alsof hij door Willy Vandersteen getekend is. Helaas vele malen gevaarlijker dan Lambik.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

Eén gedachte over “Vlad’s opvoering”

  1. Een klein tafeltje deze keer. Met zijn vijanden zit hij aan een tafel van 5 meter lang. Dan heb je een verrekijker en een toeter nodig.
    De poppenkast wordt steeds absurder.

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: