Kabels

Vanwege het plotselinge verdwijnen van de coronapandemie, geheel zoals Trump voorspelde in 2020, moest mevrouw Mack haar geleende beeldschermen inleveren bij haar werkgever. Om toch een beetje thuis te kunnen blijven werken had ze twee beeldschermen besteld. Er moet een verbod komen op het doen van grote uitgaven door een vrouw voordat een man ernaar gekeken heeft.

De beeldschermen pasten niet op het dockingstation. Het dockingstation had als uitgangen display port en dvi. Het beeldscherm had HDMI en vga. Er moet een verbod komen op het maken van elke andere in-en uitgang dan DIN of tulp.

Ik begon met het rijden naar Mediamarkt om daar twee kabels van displayport naar HDMI te kopen. Die hadden ze, maar ze kostten 35 euro per stuk. Op internet had ik ze gezien voor 6 euro per stuk. Ik reed dus terug naar huis en bestelde twee kabels voor 8 euro per stuk, net iets betere kwaliteit.

Twee dagen later kwamen de kabels binnen, ze pasten precies, alleen er gebeurde niks. Op internet las ik dat het zou kunnen zijn dat een dergelijke kabel maar één kant op werkt, en dat was kennelijk de verkeerde kant voor mij. Op mijn werk had ik ook al kabels meegenomen, maar ook die pasten niet.

In Vaassen kocht ik twee verloopstekkers van DVI naar HDMI en een HDMI kabel omdat ik er nog eentje had zover ik wist. Ik haalde ze op met de auto, betaalde 27 euro en ramde die stekkers erin. Het werkte, alleen zag ik nu dat er bij de beeldschermen twee HDMI kabels geleverd waren en ik er dus één teveel had gekocht. Ik bracht hem terug, met de auto, kreeg 13 euro terug en eindelijk was het klaar.

Omdat een of andere idioot toelaat dat er andere stekkers gebruikt mogen worden dan de Duitse Industrie Norm, moest ik drie autoritten maken, moest bol.com een rit maken, gaf ik 30 euro extra aan kabels uit, terwijl dat allemaal niet had gehoeven als iedereen gewoon naar mij luisterde!

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

5 gedachten over “Kabels”

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: