Goed advies

Ik weet niet hoe het met u zit, maar de inflatie rijst hier de pan uit. Ik heb een diesel, door de schuld van Volkswagen niet fatsoenlijk meer in te ruilen, en ook door de schuld van Volkswagen verlaagt de overheid de accijnzen maar heel weinig omdat diesel slecht is voor het milieu, terwijl het jaren geleden nog beter was voor het milieu.

Ik heb geen zonnepanelen, geen warmtepomp, het enige dat ik heb is dubbel glas, maar daar reduceer je je energierekening niet meer mee. Kortom, mijn salaris is na een week op. Ik heb nu nog 20 euro. Moet ik nog drie weken mee doen.

Eerder op de avond was het nog 32 euro, maar ik moest even een nieuw kapje voor een stopcontact kopen. Dat maakt je vrouw dan stuk doordat ze te wild aan het snoer trekt, ondanks jarenlange waarschuwingen mijnerzijds, die nog stammen uit de tijd van mijn vader, die ook altijd zei: stopcontact vasthouden als je het snoer eruit trekt!

Maar een kapje dus. Ik kon het niet vinden, dus ging ik het maar vragen. De Hubo, dus je mag op goed advies rekenen. “Nee, van dit merk heb ik nog nooit gehoord, weet je nog waar je het gekocht hebt, dan kun je het daar proberen.” Over goed advies gesproken. “Ja, ik heb het bij de notaris gekocht, het kostte ruim drie ton een paar jaar geleden en er zat een huis bij.”

Hij kon me dan wel iets soortgelijks geven, maar dan moest ik het binnenwerk ook vervangen. Dat ding koste dus 12 euro, afdekplaat + stopcontact. Had-ie ‘m ook nog niet in het wit ook, moest ik zo’n crèmekleurig geval nemen. Thuis pakte ik het kapje, schroefde het op het oude stopcontact, paste precies. Moeilijke gasten bij zo’n stopcontactwinkel. Nu heb ik nog het binnenwerk over. Iemand interesse? 5 euro!

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

6 gedachten over “Goed advies”

  1. Sorry, ik heb zelf nog 86 stopcontacten te installeren en na het bouwen van een huis in coronatijd zelfs geen -5 euro meer over.

    Like

  2. Omdat ik alles chip of pin, weet ik niet wat er op de rekening staat. Aangezien ik gisteren moeiteloos kon chippen op de markt en bij AH, neem ik aan dat er voldoende op staat. En ik dacht dat we 1000 euro rood mogen staan, maar dat weet ik niet zeker. De rekening is nog niet geblokkeerd.
    De zoon heeft de Megane aan de ANWB verkocht. En is blij dat hij van de diesel af is. Op de dagen dat zijn vrouw werkt doet hij nu op de fiets zijn boodschappen. Ja ja. De fietstas heeft hij van mij gejat.

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: