Anneke van Giersbergen

We waren naar haar optreden in Orpheus waar zij liedjes van Kate Bush ten gehore zou brengen. En hoe ze dat deed! Wat een geweldige stem en wat een fijne muziek. Ze begon te praten en ik herkende het accent. Ik zocht op waar ze vandaan kwam en inderdaad, tien kilometer van de plaats waar ik opgroeide. 49 is ze, ik had haar vroeger moeten tegenkomen.

Ze is niet zo bekend als Nick en Simon zijn, maar haar start was nogal hard. Qua genre. Allemaal metal waar ze in speelde, dat je dan nog zo’n stem overhoudt! Ze is vrolijk, ze danst vrolijk, ze maakte er een mooie show van, samen met drie, voor zover ik dat kan beoordelen, voortreffelijke muzikanten. Zoals gewoonlijk was ik in de ban van de drummer. Raadselachtig, hoe hun ledematen onafhankelijk van elkaar een ritme kunnen volgen. Deze gebruikte ook de achterkant van zijn stokken, als je het mij vraagt was hij beter dan Ome Willem.

Oh ja, wat ik erg mooi vond was dat ze zich grotendeels aan het origineel hielden. Ook de achtergrondzang deed precies hetzelfde als op de plaat. Daar hou ik nu van, daar kom ik voor!

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

4 gedachten over “Anneke van Giersbergen”

  1. Zo, dat is inderdaad erg goed gedaan! Dat valt echt niet mee, een nummer coveren van iemand met zulk een markant stemgeluid als Kate Bush. En jij hebt dus goed door dat drummen geen eenvoudige zaak is. Net als gitaristen zijn er best veel drummers, maar een goede vinden is vooral bij drummers vrij lastig.

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: