Oost vs West

Zo’n oorlog waar Poetin in is betrokken kan ook vervelende bijeffecten hebben die verder onbelangrijk zijn vergeleken bij het leed van de slachtoffers. Ik had het vroeger al door, toen ik een Russische collega had, nu kreeg ik een veeg uit de pan van een Hongaarse.

Want dat zagen wij in het westen toch mooi verkeerd, al denken we dat we alles beter weten. Maar we weten niks. Zo is niet Poetin, maar de Nato schuldig aan deze oorlog, die overigens helemaal geen oorlog is, maar een speciale militaire operatie. Hoe ik het in mijn hoofd haalde om te oordelen over communisme terwijl ik niks van dat systeem wist? En of ik wel wist dat in Oekraïne een zeer agressief beleid wordt gevoerd tegen Russische minderheden?

Ik heb echter geen duimbreed toegegeven. Ik heb haar verteld dat wij in het westen in elk geval toegang hebben tot meerdere vrije persbronnen en niet afhankelijk zijn van staatstelevisie. Dat communisme een systeem was waarbij de bevolking bewust achterlijk werd gehouden en gescheiden werd gehouden van de westerse wereld, omdat de leiders anders bang waren dat ontevredenheid zou uitbreken. En dat die zogenaamde genocide een verzinsel is van Poetin met als enige doel om een land naar zijn hand te zetten om uiteindelijk de Sovjet Unie weer in ere te herstellen.

Gewoon een van mijn beste collega’s waar ik nog nooit een onvertogen woord mee heb gewisseld. Daar denk je dan een goede band mee te hebben. Die vrouwen uit het Oostblok, ze lijken zo lief, maar kom niet aan Poetin, want dan snijden ze je zonder pardon je keel door.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

4 gedachten over “Oost vs West”

 1. In de Russische Federatie wordt het nieuws gestuurd door de overheid. Hier door de commercie. Je wordt hier overspoeld met nieuws dat omringd is door een berg reclames. Als dat nieuws ons tegen de haren in strijkt, dan kijken we minder en dus ook minder reclames. Zo heb ik (en wie niet) 1,5 jaar geleden een klein berichtje gemist over de Lublin-Driehoek, waarbij Polen, Litouwen en Ukraïne een regionaal verbond op hebben gezet om ondermeer de Ukraïne binnen de EU en de Navo te krijgen. https://en.wikipedia.org/wiki/Lublin_Triangle. Daarmee is de agressiviteit van Putin niet goed te praten, maar heb ik wel de indruk dat we een flink aantal ‘invalshoeken’ missen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik denk dat dat meevalt. Zelfs als je dit had gemist dan was volop in het nieuws dat Poetin geen navo in zijn buurlanden wil. Want dat was volgens hem beloofd. De navo zegt dat een dergelijke belofte nooit is gedaan. Poetin wil dit niet omdat hij die landen wil kunnen inlijven. Daardoor heeft hij veel onrust veroorzaakt in diverse voormalige sovjetrepublieken zodat die niet zouden kunnen toetreden. Precies dat doet hij nu weer en hij verzint een reden om aan te vallen.

   Like

 2. En al die tegenstanders die ongemerkt van het toneel verdwijnen.
  Zo schep je een angst om anders dan volgens de gevestigde orde te spreken.
  Met evenveel recht kan zij opmerken dat we hier in het westen ook (voor) dom worden gehouden met die achterlijke overheidspotjes. Want we mogen ons kennelijk alleen met onbenulligheid bezig houden, van belangrijke zaken worden we weggehouden..

  Like

  1. Je hebt gewoon toegang tot al het nieuws, of je domme spotjes kijkt is je eigen keus. Is wat anders dan dat nieuwsbronnen verboden worden omdat ze echt nieuws brengen, dat vervolgens als nep nieuws wordt bestempeld. Zo draaien westerse journalisten daar straks de gevangenis in omdat ze de waarheid proberen te brengen.

   Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: