Putain

Ineens had ik een enorme hekel aan Poetin. De ijzige manier van de feiten omdraaien en daarmee onze persoonlijke veiligheid en toekomst onzeker te maken. “Heren, jullie hebben gezien hoe agressief het westen ons behandelt, we hebben geen andere keus dan onze afschrikkingsmacht in hoogste staat van paraatheid te brengen.” Wel heb ik ooit! Het westen is agressief. Geen woord over zijn verzonnen redenen om een land aan te vallen, staalhard liegt de heer Poetin over een neonazistisch regime dat genocide pleegt op de bevolking en daarvan gered moest worden.

Hitler was tenminste nog te vertrouwen. Die viel Nederland binnen omdat hij Nederland van strategisch belang vond om te bezetten. Die zei niet van te voren: “Also, die Niederlanden mussen geschutzt werden gegen die Hollander.” Nee, hij zei gewoon, ik wil jullie en zo geschiedde.

Als het niet veel ernstiger was, dan zou ik Poetin vergelijken met een hacker. Die konden me ook pissig maken door je op afstand te bedreigen. Je pc hacken terwijl je zelf volkomen machteloos bent. Zo voel ik me nu ook. Kom dan hier, dikke prednisonkop! Dan sla ik je op je bakkes. Durf je niet hè? Een beetje de wereld bedreigen omdat je gestoord bent en je veilig in een bunker verscholen zit? Deze man kan het zich kennelijk permitteren om mijn kinderen te bedreigen omdat hij zijn zin niet krijgt? Omdat hij niet wil toegeven dat het communisme al jaren geleden heeft verloren? Heeft hij godverdomme geen vrouw die hem tot de orde roept?

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

10 gedachten over “Putain”

 1. Ik lees elders dat Putin een Parkinson patient is. Ook wordt gemeld dat zijn argwaan en achterdocht door deze vreselijke ziekte wordt veroorzaakt.

  Al met al blijft het afschuwelijk dat er een Oorlog wordt gevoerd.

  Vredelievende groet,

  Like

  1. Mohammed Ali had ook Parkinson, die was toch vredelievend? Net als Michael J. Fox? Niemand die bij zijn gezond verstand is, wil oorlog. Maar wat moet je als je zo aangevallen wordt?

   Like

 2. Er zijn blijkbaar nog gezinnen waar de vrouw niet de baas is. Maar je moet ze wel met een lantaarntje zoeken.
  Al uit de isolatie?

  Like

  1. Hij schijnt gescheiden te zijn en een vriendin te hebben. Ik ben niet in isolatie geweest, zelfs niet in quarantaine. Ik was gewoon in bed. Toen het iets beter ging heb ik de hond weer uitgelaten. Nu hoest ik nog en ben ik een beetje snotterig, maar dat zal nog wel even blijven. Ik tel dat maar niet mee als “klachtenvrij” anders zit ik nog zeker twee maanden voor niks thuis. Maar ik voel me weer goed, geen koorts of pijn meer.

   Like

 3. Zo’n omgekeerde redenatie (agressief behandelt worden) zie je heel veel in discussies, kennelijk wordt de spreekwoordelijke balk in eigen oog niet gezien maar wel de splinter in andermans oog.

  Like

 4. Die Prednisonkop is gewoon een Russisch hoofd 🤣 Ik vind het überhaupt doodgriezelig dat het zieke, krankzinnige machtshebbers wordt toegestaan landen te besturen. De angstige jaknikkers eromheen zijn zo mogelijk nog erger.

  Like

 5. Of Putin is een marionet van figuren die we niet kennen, of hij heeft zelf de touwtjes volledig in handen. In beide gevallen gaat het niet helpen als is van het toneel verdwijnt. Die marionetbestuurders vinden zo weer een nieuwe trekpop en anders heeft Putin wel figuren rond hem belangrijkgemaakt die niet veel beter zijn dan Putin. De propaganda van de Russen, maar ook van de Navo is nooit gestopt na de Koude oorlog. De ukraine weet na 30 jaar ook hoe ze met nepnieuws de vijand kunnen verwarren de de bevolking achter zich te krijgen. Putin is inmiddels compleet paranoia en doet wat dat betreft niet onder voor Trump (die nog altijd president denkt te zijn). Xi en Erdogan zijn ook geen frisse jongens. Wat zij doen in XingJiang en het Kurdische gebied kan net zo mind door de beugel. En ook daar houdt niemand ze tegen. De Engelsen houden ook nog altijd Noord-Ierland bezet. Met deze oorlog schat ik dat de meeste doden vallen door corona. Dwz tot het begin gingen er officieel dagleijks 300 mensen daaraan dood in de Ukraïne en 800 in de Russische Federatie. Die getallen stegen/stijgen nog altijd. Als je bij elkaar in schuilkelders gaat zitten of samendrom op stations, dan gaat die getallen zeker niet zakken. Zou me ook niet verbazen als er uitbraken komen onder de Russische soldaten.

  Geliked door 2 people

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: