Fit

Vandaag had ik een vrije dag die ik wel onthouden had. Om half negen zat ik al in het gemeentehuis van Epe. Daarna scheurde ik naar huis en heb ik klusjes gedaan waarvoor je het dak op moest. Daken vegen, dakgoot schoon, ondertussen de vriezer ontdooien, dochter van school halen en daarna 10 km gewandeld met de hond. Omdat het vrijdagmiddag was, rekenden de zwijnen niet op toeristen dus gelijk aan het begin van de route zag ik ze al. Ruim twee uur later kwam ik terug, het was zo goed als donker. Ik verwachtte dat ik snel op de bank in slaap zou vallen, maar we keken eerst drie top 2000 quizzen, en daarna een echt geweldige film met Sandra Bullock. The unforgivable. Ik wist van te voren zeker dat ik in slaap zou vallen, maar de film was zo goed dat ik geen moment verslapte. En nu typ ik dit nog even. En ik ben nog steeds fit. (Het is nu 00:13 uur) Ik denk dat ik nog even een college ga volgen op YouTube van Roger Penrose, Brits wis- en natuurkundige, negentig jaar inmiddels, maar snapt het nog steeds beter dan ik. Ik vind het al mooi dat ik een vergelijking met twee onbekenden kon oplossen, hij heeft met behulp van de relativiteitstheorie wiskundig aangetoond dat zwarte gaten bestonden. Stel dat je die vraag krijgt met wiskunde. Toon met behulp van de relativiteitstheorie in een berekening aan dat zwarte gaten bestaan, ik heb niet eens een idee waar ik zou moeten beginnen. Nou ja, als Roger het zegt, dan geloof ik hem. Zo ben ik dan ook wel weer.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

3 gedachten over “Fit”

  1. Dit verhaaltje doet me weer aan mijn moeder denken. Of onbereikbaar door haar depressie, of onbereikbaar door haar plannen die ze allemaal tegelijk wilde uitvoeren. Aan allebei de periodes had ik, als kind, een bloedhekel. Soms had ze tussendoor een stabiele periode. En was ze ook weer even voor ons. Maar je was altijd bang dat ze weer weg zou zakken in een depressie.
    En de hond liet zich zelf wel uit. We woonden dan ook in een dorp. Dat kon toen nog.

    Geliked door 1 persoon

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: