Gedachten aan de haal.

Het ging wat beter dit weekend, ik had niet meer die knoop al is het oppassen. Ik lag net in mijn eentje op de bank een programma te kijken over jonge succesvolle mensen. En niet succesvol in de zin van dat ze veel geld verdienen, want vaak bevestigen die het idee dat ik al had: blijf uit hun buurt. Nee, dit waren studenten die iets nuttigs deden. Klimaatverbeteraars. Ik voelde me gelijk weer minder goed. Waarom heb ik de wereld niet verbeterd? Waarom ben ik niet gaan studeren en heb ik niet gewerkt aan een belangrijk project? Het enige dat ik gedaan heb is meewerken aan de winsten van de aandeelhouders. Totaal betekenisloos werkte ik aan de maandcijfers, zodat de aandeelhouders konden zien wat ze allang vermoedden, namelijk dat ze weer winst hadden gemaakt.

Ziet u waar het misgaat in mijn hoofd? Ik zie het zelf wel. Ik kan er alleen niks aan doen. Zo gaat dat denk ik met depressiviteit. Je oordeelt onredelijk hard over jezelf en komt dan altijd tot de conclusie dat je niets voorstelt. Nu moet iemand mij van dat idee gaan afhelpen. Wat een hele opgave gaat worden. Zoals Youp van ‘t Hek ooit vertelde dat hij het knap vond van Emile Ratelband om een zaal vol boerenlullen met een hondenkop te laten zeggen: “ik ben geen boerenlul, ik heb geen hondenkop!”

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

8 gedachten over “Gedachten aan de haal.”

 1. Laatst was er een item in Atlas over tijdreizen. Praktisch was het nog niet. Komt er voorlopig op neer dat je niet in de tijd terug kan om foute keuzes te herstellen. Drukmaken daarover heeft dan ook geen zin. Je kan vanaf nu wel andere keuzes maken, maar misschien vindn je vrouw en kinderen dat een minder goed idee. 😉

  Geliked door 2 people

 2. We kunnen niet allemaal wereld verbeteraars zijn. Heb dat programma ook gezien, over tien jaar rijden we allen in auto’s op zonne-energie.
  Dit gaat weer over, dat weet je. Calculeer het in, dat het komt en gaat. Straks trekt de mist weer op. Even doorbijten.

  Geliked door 1 persoon

 3. I’am with Margo.
  Ook die ‘zogenaamde’ wereldverbeteraars blijken op lange termijn vaker iets gedaan te hebben waardoor juist de toestand verslechterde. Je kunt nog steeds ten behoeve van die zogenaamde ontwikkelingsachterstand van China werken terwijl dat land inmiddels vrijwel alle grondstoffen in de wereld in zijn bezit heeft. Het duurt niet lang meer dan is het omgekeerde het geval. Iedereen is werkzaam in een sector waar er iemand beter van aan het worden is. Kortom maak je niet al te druk over jouw betekenis voor of in de wereld, let op je consumptiegedrag en blijf gewoon gezond kritisch.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hoezo betekenisloos bezig zijn? Je hebt toch twee kinderen? Hun opvoeding en wat je hen bijbrengt voor de toekomst ligt binnen je cirkel van invloed. (Of ze naar je luisteren is een andere zaak, maar dan heb je in elk geval je best gedaan.)

  Geliked door 1 persoon

 5. Dat gevoel niks gepresteerd te hebben krijg ik soms wel eens als ik vroegere klasgenoten of kennissen op LinkedIn zoek. Het is geen depressie bij mij, maar een fijn gevoel is dat dan niet, nee. Ik troost me dan met de gedachte dat ik er ooit voor koos om een goeie gitarist te worden. En dan kom je natuurlijk weer ergens iemand tegen die èn een goede (betere) gitarist is èn een vette baan heeft 😀

  Geliked door 1 persoon

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: