Helikopter

Hans en ik maakten een rondvlucht met een helikopter boven de Verdon. Ik had nooit in een helikopter gezeten en Hans had überhaupt nog nooit gevlogen. Met al dat glas om je heen heb je een mooi uitzicht, maar ik moest wel even slikken bij het opstijgen. Best hoog, en er stond een briesje dat af en toe vat kreeg op de helikopter. Op zo’n moment vertrouw ik maar op de piloot en z’n kunsten.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

10 gedachten over “Helikopter”

   1. Wat een mooie documentaire! Het belicht alles wat je wilt, persoonlijke aspecten maar ook muikaal gezien is het heel interessant.

    Nooit geweten van die crisis vlak voor dat optreden n 1968. En dat is zó goed! Ik ben geen specifieke Elvis fan, maar dat was echt een fantastisch optreden.

    Hij drijft de muziek ook, zowel met zijn gitaar (wat hij beter speelde dan ik me realiseerde; het is ‘slechts’ begeleidend, maar re-te strak; en ook speelt hij wel losse riffs, niet alleen akkoorden) als met zijn stem.

    Het is een unplugged versie avant la lettre

    Ik krijg ook de indruk dat het een aardige man was en bleef, wat bijzonder is in zo’n positie.

    Like

    1. Leuk te horen van een muzikant. Meestal hoor ik niets anders als: hij had geen eigen nummers en kon geen instrument bespelen. Hij moet natuurlijk zeer muzikaal zijn geweest ondanks dat hij geen gitaarvirtuoos was. Hij speelde ook piano. Maar hij zal als kind echt wel veel geoefend hebben op de gitaar. Ik had op YouTube al eens een gitarist gezien die moest beoordelen of hij echt speelde of net deed alsof, maar hij had de juiste grip. En inderdaad, die come back special staat bekend als een van de beste optredens ooit. Hij is groot geworden dankzij en ondanks the Colonel.

     Like

     1. Gedurende de laatste jaren ben ik veel beter gaan zien hoe goed sommige muzikanten waren van wie ik vroeger niet begreep wat er nu zo bijzonder aan was. Het is niet altijd mijn smaak, maar ik zie/hoor dan wel hoe goed ze deden wat ze deden (James Brown is een ander voorbeeld).
      Maar dit optreden vind ik ook echt goed (zou ik vroeger ook niet zo gevonden hebben). En ja, hij speelt echt wel zelf hoor. Relatief eenvoudige patronen, maar hij speelt ze wel heel goed. Ik heb zo vaak gespeeld met mensen die dan ook wat slaggitaar wilde spelen, vooral om zich een houding te geven, maar echt het hele ritme van de band verklootten. Ritme is alles in Blues/Jazz/Rock/Pop. Als dat niet klopt, klopt er niets.

      Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: