Zielig.

Ik zag een jonge vrouw, ik groette haar de eerste keer omdat ze bij haar tent zat en er een Nederlandse auto bij stond. Ik zag haar bij het meer, ze was er sneller door dan ik en daardoor ook sneller aan de overkant. Ik zei iets tegen haar dat ze lachend beantwoordde. En toen kreeg ik door dat ze hier alleen was. Ze was best dik, had zichtbare pigment vlekken en ik vond haar best aantrekkelijk. Ook wel een beetje zielig, eerlijk gezegd. Maar dat ben ik, altijd voorbarige conclusies trekken. Linda en ik liepen langs haar tent en ik zei tegen haar: ben je alleen op vakantie? En ze begon honderduit te vertellen en lachte in elke zin. Dat ze morgen verder trok naar de Pyreneeën, daar kwam haar vriend ook naartoe want die had geen zeven weken vrij, en ze vond het ook niks om met bevriende stellen met kinderen mee te gaan, en dit deed ze al jaren zo. Ik zei dat ik haar avontuurlijk vond maar dat wuifde ze weg met: “ach, het is maar de Provence hè? “

Ze had een behoorlijk grote tent opgezet, maar ze moest nog even ergens langs de decathlon want door de harde grond waren veel haringen krom, vertelde ze lachend. Ze reed in haar eentje door Frankrijk, kampeerde op verschillende plekken en vond het de normaalste zaak van de wereld. En ik dacht dat ze een beetje zielig was. Ik ben zelf een beetje zielig. Ik zou dat nooit durven, me alleen gaan zitten vermaken op een camping omdat anderen dan denken dat ik zielig ben. Bekrompen gewoon.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

9 gedachten over “Zielig.”

 1. Alleen op road trip, ik durf dat ook niet. Er loopt zoveel naar volk rond. Dat iemand me zielig vindt zal me een rotzorg zijn. Dat zie ik niet eens. Maar ik ben dan ook nog nooit op een camping geweest.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mijn invulling zou zijn, onderwijzeres, zeven weken vakantie en geen zin om in de vakantie ook nog weer eens met schreeuwende koters op te trekken.

  Like

 3. Als verstokt alleenganger zie ik het probleem niet. Alleen kan heerlijk ontspannend zijn. Haar smoes van een vriend die later komt is wel handig, maar ik denk niet dat ik ‘m ga gebruiken. 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Ze doet gewoon wat ze zelf wil… lijkt me de normaalste zaak van de wereld. Ik zou het alleen niet op een camping doen, maar dat zegt weer meer over mij he? 🙂

  Like

 5. Als alleen reizende vakantievierder tussen de gezinnen belanden is soms wel ongemakkelijk, ja. Misschien vond je dat zielig voor haar?
  Ik geloof niet dat iemand mij ooit als ‘zielig’ beschouwd heeft in de tijd dat ik alleen met een tentje rondreisde. Maar er stond toen ook een motor bij.

  Geliked door 1 persoon

   1. Misschien is het onzekerheid, dat weet ik niet. Ik herken het wel, maar vermoed ook dat die jonge vrouw genoeg had aan zichzelf als gezelschap. Samen willen zijn is de algemeen geldende norm, alleen hoeven we die onszelf niet mentaal op te leggen.

    Geliked door 1 persoon

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: