De terreur van verjaardagen.

Ik kwam aan de praat met mijn eega. Normaal vraag ik altijd: “hè, wat lief, “ maar nu volgde ik het gesprek ook, sterker, ik deed eraan mee. Ik was namelijk onderwerp van gesprek, het ging erover dat ik zo’n kluizenaar word.

Dat ik het was, dat wist ik wel, maar dat ik het word? Kennelijk valt haar iets op waardoor het erger lijkt. Misschien dat ze gemist heeft dat er Corona heerst? Ik geef toe, die maatregelen komen me wel goed uit. Linda heeft een hekel aan het kussen bij verjaardagen en nieuwjaarsborrels en hoopt dat dat na Corona niet meer terugkomt. Ik heb een hekel aan verjaardagen en nieuwjaarsborrels en hoop dat dat na Corona niet meer terugkomt. Ik vind verjaardagen een terroristische aanslag op je vrije tijd. Je hebt er als je niet uitkijkt al gauw 20 per jaar. Ze zijn ook allemaal tijdens Formule 1 of voetbal. Je zit overal in een kring te luisteren naar dom gelul. En zo redeneer ik, waarom zou je als je vijftig bent geweest, jezelf nog steeds straffen door dingen te doen waar je eigenlijk geen zin in hebt? Als op televisie een of ander cool persoon zegt: je moet doen waar je zin in hebt, vinden we dat geweldig, totdat ik het ga doen, dan is het ineens een probleem.

Nou ja, ik vier m’n eigen verjaardag niet, dat scheelt al een stomvervelende dag. Waarom schaffen we verjaardagen vanaf 17 jaar niet af? Ik denk dat mensen die iets te vertellen hebben sowieso wegblijven van verjaardagen anders konden ze niet zo stomvervelend zijn.

Op mijn werk hebben we een groepsapp voor mijn team. 13 verjaardagen. Dan hoef je alleen maar te typen: happy birthday, die en die. Zelfs dat irriteert me al. Dat dwangmatige ervan. Ik schrijf het maar even van me af, ik kom hier uiteraard niet mee weg. Maar ik snap Jehova’s getuigen uitstekend!

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

8 gedachten over “De terreur van verjaardagen.”

 1. Ik vier al erg lang geen verjaardagen meer. Ligt aan m’n beide broers die een hekel hebben aan elkaars vrouwen. Kan ze dus niet beide uitnodigen. Dus dan maar niet. Heb nog wel m’n 50ste verjaardag gevierd. Eigenlijk had ik op dezelfde manier m’n 60ste kunnen vieren, maar toen werd ik bstraald. Zit ook niet op dit soort verjaardagen te wachten. Ga liever met een paar vrienden en vriendinnen uit eten. Bezoek nog wel van die kringzitverjaardagen, anders verlies ik contact met een aantal personen. Maar ik doe dat steeds vaker overdag en hooguit een paar uur. Met corona is dat dus niet gebeurd en ook daar zit ik niet zo mee. Als alleenganger moet ik nog meer oppassen voor het kluizenaarsschap. Onbedoeld wapen ik me er tegen. Doorgaans spreek ik vrijwel dagelijks iemand die ik tijdens het wandelen tegenkom. Kan iemand zijn die ik vaker tegenkom, maar ook wildvreemden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mee eens. Verjaardagen vieren moet afgeschaft worden en te pas (meestal niet) en te onpas (meestal wel) kussen ook. Er is niks mis met wat afstand houden en ik vind dat we best de anderhalve meter kunnen handhaven als we dat willen. Ik ga in ieder geval doen alsof het nog Corona tijd is als mensen me te dichtbij komen straks . Ik kom vanavond overigens van een verjaardag, het was mijn dochter die 35 geworden is, en ik heb haar gehugd, net als mijn kleindochter die net haar papa heeft verloren. Ik heb de eerste prik gisteren gekregen en ik wil nou geen afstand meer tussen mijn kinderen en mij. Over twee weken ben ik zelf jarig en er staat weer een 0 in mijn leeftijd. Als er geen Corona was zaten we dan op een Grieks eiland.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat had dan wel gemoeten in verband met Corona, maar de overheid durft de speeltjes, zoals het eigen speeltje de KLM, niet af te pakken.

   Like

 3. Ik heb geleidelijk aan alle verjaardagsfeesten uit mijn leven weten te bannen. Het grootste probleem is voor mij ook vaak geweest dat ik vaak maar enkele mensen van de aanwezigen ken en je zodoende maar weinig aanspraak hebt.

  Like

 4. Het liefst zou ik mijn verjaardag ook overslaan. Helaas heb ik nu twee kleinkinderen waar we drie dagen op passen na schooltijd. En die grijpen elke verjaardag aan om een kadootje te brengen, taart te eten en het summum, een flesje cola. Ze drinken normaal alleen water.
  Nu valt mijn- en de verjaardag van echtgenoot precies in de voorjaars- en najaars vakantie. Maar gevierd zal er worden. Ervoor of erna.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: