Een ontzettend gaaf land.

Ik liep daarnet buiten met de hond gedurende de avondklok en bedacht me wat een achterlijke maatregel dit eigenlijk is. Al helemaal in een dorp als Vaassen. Een buitenproportionele maatregel die weinig oplevert. En goed, we komen dit wel door en het raakt me niet hard, maar het gemak waarmee dit er doorkwam! Zowel van de kant van de overheid als van de kant van veel Nederlanders. En als dit nu niet werkt, wat is dan het volgende? Waarom is er in Duitsland eigenlijk geen avondklok? Gaat dit niet veel en veel te ver? Dat vraag ik me nu gewoon af.

Het is immers geen oorlog, er hoeft geen verzet gebroken te worden. We kregen al die mondkapjes die eerst niet werkten en toen misschien een beetje. En nu de avondklok die misschien ook een beetje helpt. Tot acht procent maar liefst.

En nu hebben we rellen. Wat dacht Rutte nou? Dat er hier alleen maar brave burgers woonden die netjes alle bevelen opvolgden? Dat er geen tuig woont dat in opstand zou komen? Lekker naïef. Nee, die avondklok lijkt een bijzonder slecht idee. Ontzettend gaaf land, hè, Mark? Nu moeten we nog oppassen dat dit niet geheel uit de hand loopt en straks het leger ingezet moet worden. Want dat ontbreekt er nog aan, soldaten in de straten.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

5 gedachten over “Een ontzettend gaaf land.”

  1. In Frankrijk geldt al even een avondklok van 18:00uur tot 06:00uur. Men houdt zich daar heel gedisciplineerd aan de maatregelen, die net als in Spanje veel strenger waren/zijn dan bij ons. Men accepteert gewoon dat het zo is en kijkt met verbazing naar de toestanden in Nederland. Ik ook overigens.

    Like

      1. Weet je wat? Ik blijf bij mijn oorspronkelijke visie, Laat dat virus met al z’n mutaties maar gewoon z’n gang gaan. Wie dood gaat, gaat dood. De sterken overleven. Natuurlijke selectie. Niks meer aan doen.

        Geliked door 1 persoon

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: