Gebrek aan visie

Je dient je natuurlijk gedeisd te houden, maar ik merk dat ik wel erg cynisch word de laatste tijd. Met als triest dieptepunt de avondklok. Nu hebben wij een hond, dus die sleur je gewoon mee, maar ik zag op televisie ook al een jonge vrouw die antwoordde op de vraag wat ze nog buiten deed zo laat, dat ze haar puppy kwijt was en dat ze die aan het zoeken was. Midden in de stad. Je zag de spot in haar ogen.

Ik word cynisch omdat ik slecht tegen de negatieve berichtgeving meer kan. Het R-getal is dan wel onder de 1, maar nu is er een extra R-getal,waarvan gedacht wordt dat dat zich wel boven de 1 bevindt. Ze weten het niet zeker, maar je kunt niet zeker weten dus ik geloof, ik geloof, ik geloof.

Ik word cynisch van aanvoerders van de schaapskudde. Kijk, als jij keurig de regels opvolgt, dan lijkt me dat prima. Maar die mensen die de hele dag overal vooraan staan en tegen iedereen die het wil horen maar ook tegen hen die het niet willen horen, zeggen dat het eenmaal nodig is, en dat je daarom mee moet doen. Weet je wat nodig is? Dat iedereen een chip krijgt geïmplanteerd zodat de overheid weet waar je bent en ook nog wat je denkt. Ik heb toch niets te verbèèèhrgen, roepen ze in dat geval.

En waar ik het meest cynisch van word is het feest van de democratie dat er aan zit te komen. Want feesten zijn verboden, maar nu denken de politici daar toch wat anders over. En het allerallercynischt, u begrijpt mij, werd ik van Wopke Hoekstra, die het nodig vond om nu vast de aanval op zijn bondgenoot Rutte te openen. Een landverrader, noem ik zo iemand. Hij verweet Rutte “gebrek aan visie.” Dan ga ik over mijn nek. Wat een verschrikkelijk afgezaagd argument. Dat gebruikt ook elk bedrijf als er een nieuwe directeur moet komen. Gebrek aan visie gebruik je als je een gebrek aan argumenten hebt.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

8 gedachten over “Gebrek aan visie”

  1. Daarom volg ik het nieuws niet tot in detail. Wel zo rustig. Je verandert er toch niets aan. En nu Trump weg is, is het helemaal lekker rustig. Wat Corona betreft volg ik alleen de voorschriften. En of het beter of slechter gaat. Dus als je je niet wil ergeren, doe als ik.

   Like

 1. Het is al niet meer zo verwonderlijk dat er met al die beknotting complottheorieën ontstaan. De vraag is tegen hoeveel doden we de rest van de maatschappij nog levend kunnen houden. Er gaan ongetwijfeld nog heel veel slachtsoffers vallen.

  Like

  1. Ik ben wel geneigd je daarin gelijk te geven. Ik denk echter wel, ik ben zelf ook niet de complottheorieën aan gaan hangen ondanks dat ik veel tegenstrijdige berichten heb gelezen. Ik ga niet lopen rellen. Maar ik ben best wel boos over zulke ingrijpende maatregelen zonder dat we weten of het effect heeft. En wat kun je er tegen doen? Niks of rellen. Dan kies ik maar voor niks.

   Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: