Avondklok

Wat mij betreft is er nu een grens overschreden. Ik ben nu van een schaap een wappie geworden. Ik ben nu echt pissig over dat kritiekloos accepteren door Nederlanders van iets dat wordt geadviseerd door deskundigen. “Oh, een wetenschapper zegt het, dan volg ik dat blindelings.” Nou, er is niet zoiets als een professor dokter avondklok. Op journaal zie ik alleen maar domme ganzen zeggen: “tja, vervelend, maar het is nodig!” Nodig voor wat? En hoe weet jij dat? Om te zorgen dat jongeren nu voor het begin van de avondklok elkaar gaan opzoeken, en door te gaan met feesten tot half vijf ’s ochtends?

Om te zorgen dat het R-getal onder de min 1 komt? Om de Britse variant waarvan niemand weet wat het is te weren? Wat de hel is er aan de hand met de mensheid? Alsof er verdomme een killer virus rondwaart. Ik heb tinnitus, zit nog niet in de acceptatiefase, als ik dit kon ruilen voor een flinke corona deed ik het gelijk. En dan nog eens wat, ik ga me helemaal niet aan die onzin avondklok houden. Ik ben één keer per week ’s avonds op visite bij mijn moeder. Dat doe ik niet voor m’n eigen lol, dat doe ik voor haar. Omdat ze sowieso al eenzaam is, ziek is, niet buiten durft te komen door dat stomme virus en verder niemand meer spreekt. Dus nu mag ze helemaal wegkwijnen. Omdat de politiek als de dood is dat die avondklok werkelijk effect heeft en ze dus die boot niet durven te missen. Alsof het oorlog is inderdaad. Die vergelijking schijn je niet te mogen maken als voorbeeldige burger. Tja, ik heb toch geen zin om een voorbeeldig burger te zijn.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

17 gedachten over “Avondklok”

 1. Dat denk ik ook, hoor. Laat dat virus met al z’n mutaties maar ongehinderd de wereld overwaaien. Eens zien hoeveel mensen er ziek worden en dood gaan. Tinnitus is ondraaglijk en gaat doorgaans niet over. Bij mij zijn na een jaar of vijf de drilboren en cementmolens vervangen door redelijk aanvaardbare viool- en fluitconcerten. Bij mijn moeder zijn na talloze bezoeken aan specialisten de fabrieksgeluiden weggenomen door een kruidenboertje incluis handoplegging. Toch gun ik je niet de corona.

  Like

   1. Nee, ik niet. Bij mij is het uiteindelijk vanzelf minder erg geworden en bijgevolg ook de ergernis. Maar die eerste jaren waren een verschrikking. Altijd koppijn erdoor. Gekmakend. Op dit moment hoor ik door het vioolspel de regen op het dak klateren. Ik ben er dus niet doof door. Slechts een enkele keer hoor ik het begin van een zin niet, maar dat komt dan eerder omdat men mij niet eerst aanspreekt en ik geconcentreerd bezig ben. Er zijn momenten dat ik me er niet van bewust ben en dan niet weet of het er wel of niet was. Echt, je kunt er mee leven.

    Like

    1. Ik denk dat ik het een stuk minder heb. Een hoogfrequente piep, 12000 hertz als ik moet schatten. Soms even weg, dan meer een zacht gesuis of gezoem. Ik heb het ook vaak niet in de gaten, maar ga er juist op zitten letten. Morgen ga ik terug naar de huisarts.

     Like

  1. Ik zat gisteren de hele tijd op de klok te kijken of het al zo laat was en toch was het ineens tien over negen was en ik moest nog naar huis. Vlug de loslopende hond van de buren aangelijnd en naar huis gelopen. Toen ik thuis was heb ik de man gebeld die zijn hond even later met zijn tweede hond is komen ophalen. Avondklok maakt vindingrijk.

   Geliked door 1 persoon

 2. Gewoon die hond ’s avonds uitlaten. En zeker naar je moeder gaan.
  Drie keer in de week worden hier twee kinderen gedropt voor thuisonderwijs. Officieel mogen de kleinkinderen de grootouders niet zien, geloof ik. En elke avond wandel ik in mijn eentje een ronde van 40 minuten. En dat blijf ik doen. Als ze me aanhouden zeg ik wel dat ik een handschoen kwijt ben of zoiets. Maar eerlijk gezegd, zie jij ’s avonds politie op straat? In de Achterhoek hier is alles wegbezuinigd. Moet je kijken welk bureau na 6 uur nog functioneert.
  En ik erger me kapot aan alle miscommunicatie en falend beleid.
  Wel staan te glimmen bij een oudere van 101 jaar die een injectie krijgt, maar de huisartsen staan nog steeds in de kou qua regelgeving, wel/geen injectie enz enz.
  En de Tweede Kamer is precies zo. Scholen dicht? Geen debat. Zaken dicht? Geen debat. Avondklok een half uur later? Een hele dag debat.
  Schiet mij maar lek.
  Maar je zult zien, wie wordt weer de grootste bij de Kamerverkiezingen? En als tweede partij? Dus na Maart dezelfde koppen.
  Zo jij je gram kwijt. Ik nu ook.

  Geliked door 1 persoon

  1. Heel goed. Zo moet het. We gaan toch niet stemmen neem ik aan? Alles moest wijken, het stemmen vindt men zeker weer een groter goed dan de pandemie? Komop, gewoon uitstellen die hap. We modderen wel door. Die democratische feestjes mogen dan ook niet doorgaan.

   Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: