Rumoer.

Wij wonen nu een jaar in ons nieuwe huis en het bevalt prima tot zover. Nette buurt, zowel ouderen als jongeren in de straat. En stil, veel stiller dan ons oude huis dat aan een fietspad lag en waar aangeschoten fietsers luidruchtig praatten op een nachtelijk tijdstip. Nou ja, als je zo hard praat verdien je ook niet anders dan aangeschoten te worden. Het is dat ik geen buks heb, maar anders…

Afijn, rustige buurt doorgaans hier. Alleen ‘s ochtends vind ik het wel eens lawaaierig als de krant met een dieselauto wordt rondgebracht en als een gehandicapte buurjongen met een taxibusje wordt opgehaald. Vanochtend heel vroeg maakten ze het wel heel bont. Ik keek uit het raam en zag een auto voorbij scheuren en met een noodgang rechts afslaan. Met mijn slaapdronken kop dacht ik alleen: “”

Ietsje later reed er weer een auto door ons doodlopende hofje. En weer één. En toen hoorde ik iemand roepen: “staan blijven!” Ik keek uit het raam en zag een agent met zijn hand op zijn pistool voorbij rennen. Ik zag politieauto’s door de wijk scheuren. Ik dacht: inbreker. Ik kleedde mij aan om onze tuin en garage te checken. Inbrekers prima, maar niet in mijn tuin of garage! Ik trof niemand aan. Ik ging maar weer slapen. Nou ja, slapen…, het was meer wachten tot het tijd was om op te staan.

Toen ik aan het werk was ging de bel. Een buurman (een oudere) kwam vragen of ik iets had gemerkt. Volgens hem had er iemand aan onze poortdeur lopen morren, maar die deur gebruiken wij niet, die zit altijd op slot. Een wazig verhaal, hij leek licht van streek, ik kon er niet echt een touw aan vastknopen. Een plastic zak, een ingegooide ruit, een open garagedeur…

Uiteindelijk bleek het om een hennepkwekerij te gaan bij onze buren van één huis verder. De vorige bewoners zijn van de zomer verhuisd en de nieuwe had ik nog nooit gezien. Ik wist niet eens dat er al nieuwe woonden. 450 planten zijn er weggehaald. Tot elf uur vanavond zijn ze bezig geweest. Dat was het dan waarschijnlijk weer, qua spanning en sensatie. De eerstkomende 20 jaar geen politie meer in deze straat.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

9 gedachten over “Rumoer.”

 1. De volgende maand staat de politie er weer. De buurt gaat er fors op achteruit. Dat komt van te veel mensen die de vrijheid in Nederland misbruiken.

  Like

 2. Goh, dit klinkt als zo’n situatie waarbij buurtbewoners achteraf zeggen: ‘Het leken nog wel zulke aardige/rustige/nette mensen.’ In jullie geval wilden ze blijkbaar niet worden gezien. Wat drugs betreft, is het in dit land dweilen met de kraan open. Hoe goed ken jij je buren?

  Like

 3. Hier op de dijk woont een man van dik in de tachtig, daar ruikt het er altijd naar. Vorige week liep hij paardenmest te verzamelen in de wei achter zijn huis. Je zult versteld staan hoeveel mensen hun eigen plantjes kweken. 450 is best veel ja 😉

  Like

 4. Ze moeten marihuana dan ook gewoon legaliseren. Het veroorzaakt aanzienlijk minder problemen dan alcoholgebruik. Dan voorkom je brandgevaarlijke situaties zoals een wietplantage in mijn appartementgebouw een half jaar geleden.
  Amerika loopt inmiddels voor op ons wat dat betrft, in diverse staten.

  Like

  1. Ik ben niet zo’n voorstander van Amerika als voorbeeld voor ons. Dat marihuana minder problemen veroorzaakt dan alcohol, komt dat niet gewoon omdat het veel minder gebruikt wordt? Ik denk dat de problemen niet te overzien zijn als iedereen in dezelfde mate overschakelt op softdrugs.

   Like

   1. Nee, in het algemeen wil je Amerika zeker niet als voorbeeld, alsjeblieft niet Maar er zijn staten waar men zinnig beleid voert. Alcohol wordt iha als middelzware drug gezien, en werkt op een deel van de bevolking echt gekmakend. Het kan sommige (niet alle) mensen echt gevaarlijk maken. Ik meen dat dat met marihuana niet gebeurt, alhoewel je er ook wel wat vreemd gedrag door kunt vertonen. Is de criminele sector die erdoor in stand gehouden wordt niet een veel groter probleem?

    Like

    1. Waarschijnlijk is dat een groot probleem ja. Maar wat betreft het gebruik, ik heb geen ervaring, maar toch wel eens gelezen over psychoses na één joint. Goed, dat zijn uitzonderingen, maar na één glas alcohol is er nooit iets aan de hand.

     Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: