Love again

Vroeger maakten ze nog wel eens duetten. Tegenwoordig ook nog wel, en heel soms zit er een mooie tussen, zoals die van Lady Gaga en Bradley Cooper, maar vroeger gebeurde dat toch vaker. Dan kon je ermee optreden in een televisieshow en stroomden de centen binnen. En natuurlijk bedoel ik wel gelegenheidsduo’s, niet Saskia en Serge of iets dergelijks. Nee, gelegenheidsduo’s bestaande uit twee supersterren zoals Lionel Richie en Diana Ross, Sheena Easton en Kenny Rogers, of zoals ingesloten video met John Denver en Sylvie Vartan.

En kijk dan eens even hoe dat gaat. Je gelooft ieder woord. Ze hebben na een lange tijd van leegte, van pijn en van mislukte relaties de liefde weer gevonden. De professionaliteit waarmee beide sterren deze act uitvoeren. Het begint er al mee hoe John de lach van de presentator die ze aankondigt overneemt en dan het duet inzet. En let eens op die subtiele hoofdbewegingen van Sylvie, en als ze haar partij heeft gezongen hoe ze verwachtingsvol naar John kijkt. Ze verleidt John bijna met haar ogen. “Kus me dan,” lijkt ze bijna uit te stralen. John kijkt haar liefdevol aan, en net op het moment dat u en ik (de mannen) Sylvie hartstochtelijk zouden kussen, kijkt hij weer naar de camera en zingt zijn volgende stuk. Bij een klein muzikaal intermezzo houden ze elkaar stevig vast en schuifelen ze dicht tegen elkaar aan. Als Sylvie haar gedeelte bijna weer klaar heeft, raakt John even haar schouder aan voordat hij zelf weer aan de bak moet. Het is één grote blijde boodschap. Als het nummer is afgelopen nadat ze beiden tegelijk de laatste vocale uithaal deden, schurkt zij zich nog even tegen hem aan, zoals alleen een verliefde vrouw dat kan.

Dat dit duo niet met elkaar getrouwd is mag een wonder heten. Hij Amerikaan, zij Française. Hij inmiddels dood na een vliegtuigongeluk, zij is er nog na twee auto-ongelukken.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

28 gedachten over “Love again”

 1. ja, mooi! Jouw mooiste bijzin vind ik: voordat hij zelf weer aan de bak moet. Het wijst erop dat liefhebben hard werken is, of minstens het zingen over liefhebben.
  De bijzin heeft een ontnuchterend effect, met het voordeel dat je in je laatste zin weer kunt bewonderen in “crescendo”

  Geliked door 1 persoon

    1. Op zich wel, maar je moet denk ik inderdaad fan van iemand zijn om het goed te kunnen zien. Ik ben geen grote fan van allebei. Wat niet wil zeggen dat ze geen goede nummers hebben natuurlijk. Van Bowie heb ik zelfs een cd.

     Like

   1. Ria van Felius: erg flauw, geeft Mack net een inhoudelijk antwoord op Margo, negeer je dat totaal. Wellicht wil je Margo (v) steunen en ben je zelf ook (v), maar je kan ook transgender zijn natuurlijk. Reden te meer om vooral op de inhoud in te gaan van Mack en Margo. Ik ben (m).

    Like

 2. Ik moet weer terug denken aan de tijd dat ik vol vervoering was over die meeslepende fijngevoelige manier van zingen van Connie Vandenbos. Ik moest en zou haar in levende lijve zien en na afloop spreken en dat zou gebeuren want ik stond na afloop van dat concert in een rij die richting haar toe schuifelde. Maar kort voordat ik daar aankwam hoorde ik zo’n vulgaire taal uit haar mond komen dat ik gedesillusioneerd maar weer aftaaide. Wellicht is dit ook allemaal maar mooie schijn en scholden ze elkaar na afloop in de kleedkamer verrot.

  Like

 3. Ik moet bekennen dat ik op basis van jouw beschrijving vooral naar de uiterlijkheden heb gekeken en minder heb geluisterd naar waar het lied van John en Sylvie over gaat. Dus dat ze na een lange tijd van leegte, van pijn en van mislukte relaties de liefde weer gevonden.
  In het liedje Jackson zie je twee kibbelende echtelieden die net doen alsof het ze niets meer kan schelen, maar volgens mij is dat juist een teken van hun pijn en proberen ze zo, hoe krom ook, de ander terug te winnen.

  Like

 4. Even nagezocht. Denver is 1 jaar ouder dan Vartan. Natuurlijk onbelangrijk. Maar zocht het toch nog maar even na. Toen bleek dat hij in Roswell New Mexico is geboren. Het epicentrum van de complottheorieen. Ik vond hem al nooit zo ‘natuurlijk’ over komen.

  Geliked door 1 persoon

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: